>Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС

...
>Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Министър Павлова: Не трябва да бъдем без национална позиция и беззъби

>
Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова по време на седмия спорен конгрес на строителната камара " Строителството през 2018 година - вероятности и провокации ".
Министър Павлова акцентира, че в изискванията на Брекзит и намаляващия размер средства, финансовите принадлежности ще имат главен дял във финансирането след 2020 година. По думите й идната година би трябвало да мислим за бъдещето, показвайки, че можем да работим в изискванията на публично-частно партньорство и финансов инженеринг.

Излизането на Англия значи 15 милиарда евро по-малко в бюджета на Европейски Съюз. Големият въпрос е по какъв начин с по-малко да създадем повече, уточни министър Павлова.

Кохезионната политика би трябвало да продължи, тъй като е мотор на стопанската система на растежа и развиването ни, безапелационна е Лиляна Павлова. Тя цитира статистика на Евростат, съгласно която точно с помощта на безвъзмездното финансиране Брутният вътрешен артикул на България е повишен от 41 до 48 % от усреднения БВП на държавите-членки.

" 2018 е годината, в която ще се направи равносметка на постигнатото през програмния интервал 2014 - 2020 година, стартира полемиката за след 2020 година, акцентира министърът за Българското председателство.

" България би трябвало да бъде резистентен и постоянен сътрудник, да търси салдото и най-хубавото решение по общоевропейските тематики, само че не може и не би трябвало да бъдем без национална позиция и беззъби ", означи тя.

Западните Балкани са измежду главните цели по време на Българското председателство, напомни министър Павлова. Като предизвикателство към строителния отрасъл тя уточни нуждата от основаването на изчезналата съгласуваност със прилежащите ни страни - въздушна, транспортна, жп, пътна, енергийна и цифрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР