Това каза Христо Копаранов, общински съветник от ПП-ДБ-СС на извънреден

...
Това каза Христо Копаранов, общински съветник от ПП-ДБ-СС на извънреден
Коментари Харесай

Повечето групи в СОС скочиха за оставката на Вяра Тодева. ПП-ДБ-С...

Това сподели Христо Копаранов, общински консултант от ПП-ДБ-СС на ексклузивен брифинг на регионалния шеф на София, представен от БГНЕС.

Така решението за избор на комисии ще бъде признато изцяло по разпоредбите. Още в четвъртък ние предупредихме, че по този метод съвещанието няма да е законосъобразно, и предупредихме, че новата сглобка ще цели да провали съвещанието, сподели още Копаранов.

 

Върнатото решение визира и избора на заместник-председатели на СОС, което също би трябвало да бъде направено отначало, добави и сътрудника му Симеон Ставрев. " Имаме още една седмица до идващото съвещание на СОС, дано умерено обсъдим и приемем нещата, членовете на комисиите, и без борби да започве работата на Общинския съвет ", прикани Ставрев.

Ако изключителното съвещание беше свикано както ние искахме - да се организира в понеделник, всичко щеше да е законно. Начинът на разпределение на местата в комисиите би трябвало да стане по транспарантен метод, нищо не постановяваше да се бърза толкоз. До момента няма нито едно извършено съвещание на комисия, тъй че отново споделям - нищо не постановяваше да се бърза толкоз, сподели още Копаранов. Докато в залата се водеха договаряния, очевидно някъде другаде се е водил успореден развой, и комисиите бяха разпределени непрозрачно, по тази причина Вяра Тодева взе най-правилното решение, добави общинският консултант.

 

Същевременно съветници от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили оповестиха, че нямат религия на Вяра Тодева.

 

„ Щеше ли регионалната шефка на „ Промяната “ Вяра Тодева да блокира законно определените комисии към СОС, в случай че Борис Бонев беше сбъднал фантазиите си да ги овладее – мощно се колебая “, разяснява ръководителят на Групата на ГЕРБ - СДС Антон Хекимян. По думите му, извършеното на 8 февруари общинско съвещание е изцяло законно, тъй като болшинството общински съветници са дали своят вот за неговото осъществяване и за удължаването му. „ Обществото би трябвало да получи отговор от ПП-ДБ-СС за какво гласоподаваха в поддръжка на провеждането на това съвещание, упорстваха за неговото удължение до приемане на състава на комисиите, а в този момент блокираха работата на определените комисии посредством личния си регионален шеф? “, сподели още Хекимян. 

 

" Подадеш им пръст, пробват се да ти отхапят ръката ", това написа в персоналния си профил във Фейсбук Ваня Григорова – общински консултант в Столичния общински съвет (СОС) от БСП.

 

Според нея регионалният шеф Вяра Тодева с обжалването на гласуването на комисиите в СОС е изпълнила поръчка на Продължаваме промяната - Демократична България – Спаси София (ПП-ДБ-СС).

 

" Можеше да го направи предишния петък, можеше и при започване на тази седмица, само че за следващ път дейностите на умнокрасивите се разминават с думите им. Много тъжаха, че нямат ръководител на СОС и че някой различен им пречел да изпълнят обещанията си от предизборната акция. Никой не им пречеше, само че и никой не искаше да гласоподава за техен ръководител, добави тя.

„ Заповедта, с която регионалният шеф връща решението за избор на заместник-председатели и непрекъснати комисии в СОС, е в нарушаване на закона ". Това обявиха от своя страна общинските съветници от „ ИТН “ (ИТН) в Столичен общински съвет (СОС) в позиция на партията, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Според тях решението на регионалния шеф на София е " политически стимулирано, само че законово неиздържано " и " води до само  един логически извод: оставка на Вяра Тодева ".

 

" Изтъкнатият мотив за некачване на дневния ред на интернет страницата на общината е нарушаване на новоизбрания ръководител на СОС, за което той би трябвало да понесе административно наказване “, обявиха още хората на Слави Трифонов в столичния парламент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР