Това идва, както Хамас, който управлява Газа независимо от палестинската

...
Това идва, както Хамас, който управлява Газа независимо от палестинската
Коментари Харесай

Антъни Блинкен се „ангажира“ с установяването на палестинска държава при посещението си на Западния бряг – както Хамас твърди, че десетки са убити при атаката на лагера в Газа

Това идва, както Хамас, който ръководи Газа без значение от палестинската власт от 2007 година, съобщи в неделя че израелски въздушен удар умъртви минимум 47 души в бежанския лагер Магази.

Г-н Блинкен сподели, че Съединени американски щати са се заели да доставят помощ в Газа и да възстановят главните услуги там, сподели представителят на Държавния департамент Матю Милър в прочит на срещата.

" Секретарят също по този начин изрази уговорката на Съединените щати да работят за реализирането на законните желания на палестинците за основаване на палестинска страна ", добави той.

Други основни събития:
• Четиричасовият прозорец за евакуация се затваря за цивилни в Газа;
• Съобщава се, че израелският министър е отхвърлен, откакто допусна, че атомната бомба над Газа е опция;
• Борис Джонсън се среща с израелски бойци в Йерусалим, с цел да „ изрази взаимност “;
• Посланикът на Ливан в Обединеното кралство твърди, че Израел е употребявал бял фосфор в Южен Ливан.

Изображение: Палестинци търсят жертви на мястото на детонацията в бежанския лагер Магази

Насилието продължава на Западния бряг, като 121 палестинци са убити там от началото на войната в Газа, съгласно данни на Организация на обединените нации.

Около 200 души се събраха в Рамала в неделя, с цел да стачкуват против идването на господин Блинкен, което следва визитите към Израел и Йордания.

Г-н Блинкен и господин Абас „ разискаха напъните за възобновяване на спокойствието и стабилността на Западния бряг, в това число нуждата да се спре екстремисткото принуждение против палестинците и да се търси отговорност от тях “, сподели господин Милър.

Г-н Блинкен към този момент допусна, че една „ ефикасна и съживена палестинска власт “ би имала максимален смисъл да ръководи Газа в последна сметка.

Той повтори убеждението си в неделя, като сподели на господин Абас палестинската власт би трябвало да играе централна роля в това, което следва в линията Газа, съгласно почитан чиновник на Държавния департамент. Властите изглеждаха склонни да играят роля. "

Sky News навлиза в Газа

Палестинската власт на господин Абас, която има лимитирано самоуправление в окупирания от Израел Западен бряг, означи спад на известността си на фона на обвинявания за непросветеност и непопулярни съглашения за сигурност с Израел.

Не е ясно кой ще наследи 87-годишния господин Абас, който е корав съперник на Хамас.

Протести по света

Израелската блокада на Газа провокира световна паника за филантропичните условия, като пропалестински стачкуващи стачкуваха по целия свят в събота.

Демонстрации се организираха в градове, в това число Лондон, Берлин, Париж, Истанбул и Джакарта, със стотици хиляди приканват за преустановяване на огъня.

Протести се организираха по целия свят

Във Вашингтон също имаше митинг за наказание на военната политика на президента Байдън и искане за преустановяване на огъня.

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето сподели, че 21 палестинци от едно и също семейство са били убити при израелски въздушни удари против Газа през нощта.

Прочетете повече:
Вътре в Газа с израелски войски, обещаващи да „ накарат Хамас да заплати за това, което направиха “
Колко въздействие има Америка на Байдън върху своя съдружник?

В обява на страницата си във Фейсбук се споделя, че те принадлежат на фамилията на Абу Хасира и че ударът е ориентиран към къща, която е „ цялостна с дами и деца ".

Sky News не е удостоверил без значение изказванието.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР