Това гласи предсказание, направено не от екстрасенс, общуващ с духове

...
Това гласи предсказание, направено не от екстрасенс, общуващ с духове
Коментари Харесай

 СПОРЕД УРАВНЕНИЕТО НА СТРАШНИЯ СЪД ОТ 1960 Г.!   Краят на света идва през ноември 2026 г. 

Това гласи предсказване, направено не от екстрасенс, общуващ с духове и гадаещ по звезди, фасул или капачки, а от един от най-сериозните учени на нашето време – Хайнц декор Фьорстер. Самата прогноза е плод на тежки и добре пресметнати уравнения и е оповестена за пръв път през 1960 година, и то не къде да е, а в брой на научната Библия - списание Science.

Формула
В това издание ученият извежда формула, известна и до ден сегашен като Уравнението на Страшния съд и трансформирала се в именита в научните среди. Тя се употребява при изработката на прогнози за развиването на човечеството и в този момент.

Най-общо казано, екипът на Фон Фьорстер от Университета на Илинойс прави калкулации върху повишаването на човечеството и темповете, с които се усилва производството на храна. По това време човечеството е било 2, 7 милиарда души. И всички направени калкулации водят до концепцията, че на 13 ноември 2026 година ще настъпи съдбовният петък - ден, когато човечеството ще бъде изправено пред две съществени други възможности – да гладува (и да се самоизяжда) или да се самоизбива.


Разум
Основно изискване в тази доктрина е човечеството преди въпросния петък, 13-и, да не се избие в нуклеарна война или да няма различен огромен прелом като рухване на метеорит, които унищожават популацията. Хайнц декор Фьорстер отбелязва, че е изцяло допустимо да пристигна един миг, когато човечеството ще бъде в състояние непрекъснато да се усилва и непрекъснато да нараства производството на храна, като има такова заслужено систематизиране на ресурсите, че то задоволява всички. Но и тук няма да има доста дълъг миг на равновесие, тъй като Земята няма да е в положение да издържи милиардното население. Ученият твърди, че когато пристигна миг човечеството да се усилва двойно на всеки девет месеца, то каквито и технологии за произвеждане на храна да се измислят, няма да могат да насмогнат на този растеж. И тогава ще настъпи колапсът.,пише Телеграф

Малтус
Всъщност Уравнението на Страшния съд на Хайнц декор Фьорстер изважда на математически език теорията на Томас Малтус, оповестена в Кеймбридж през 1798 година в неговото „ Есе за законите на популацията “. Според нея, в случай че не се ограничи, човечеството върви към демографска злополука. Населението се усилва в геометрична градация, до момента в който средствата за изхранването му – в аритметична. В тази доктрина това, което държи популацията под надзор, са нещастията (войни, епидемии, апетит, заболявания и катаклизми), моралните ограничавания и покварата (към които той включва убийства, предотвратяване от зачеване и хомосексуалност).

А сп. „ Тайм “ в съвремието възкликва: „ Още от времето на Малтус (1766-1834) пророците на гибелта предизвестяват, че в случай че човешката раса не спре да се възпроизвежда толкоз бързо, то тя в последна сметка ще изчерпи наличните хранителни ресурси. Но всякога, когато песимистите са определяли дата за това нещастно събитие, се оказва, че бъркат. В напредналите страни технологията за произвеждане на храни е изпреварила доста повишаването на популацията. Съединени американски щати, с тежкия си остатък от годишна продукция, са по-далеч от глада от всеки път, а и доста други страни са в същото положение. Само изостаналите в софтуерно отношение страни съществено усещат натиска на популацията, само че могат да избегнат ориста, като подобрят технологиите си “.

Коруин
Не може да не споменем въпреки всичко кинокласиката „ Междузвездни войни “. В тази далечна вселена столицата и на републиката, а по-късно и на империята е Коруин. Тя е една планета-град, ситуиран на голям брой равнища. Дали Земята я чака сходна орис – да се трансформира в един единствен претъпкан град – това надали и внуците ни ще доживеят да видят.

Иначе 13 ноември 2026 година е следващ ден, избран за завършек на света. Както във вицовете за един от предходните свършеци на цивилизацията – в петък е краят на света, в неделя сме с махмурлук, а в понеделник всички отново сме на работа.

Що се отнася до Фон Фьорстер, то той е бил прочут и с възприятието си за комизъм. Уравнението на Страшния съд надали е комизъм, само че несъмнено е едно предизвестие към човечеството за по-внимателно и по-справедливо систематизиране на суровините.

Тази година има два съдбовни петъка, 13-и – през септември и декември. Но за тях, като му пристигна времето.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР