Това е значително и неоправдано усложнение на международното корабоплаване и

...
Това е значително и неоправдано усложнение на международното корабоплаване и
Коментари Харесай

Русия започна подготовката на военноморско учение в Черно и Азовско море

„ Това е доста и безпричинно затруднение на интернационалното мореплаване и най-много за търговията, което може да докара до комплицирани стопански и обществени последствия, изключително за пристанищата на Украйна ”, се показва в изказване на украинското външно министерство, представено от Военновъздушни сили.

Поредната проява на мощ от страна на Русия на практика блокира корабоплаването в Черно и Азовско море. Киев прави оценка тази стъпка на Москва като " очевидно неуважение на разпоредбите и правилата на интернационалното право " и споделя, че приготвя отговор дружно със страните сътрудници.

Без да разяснява изказванията на Украйна, Русия заяви, че в кримското пристанище Севастопол са пристигнали шест военни кораба.

Според Politico натрупването на съветски военноморски сили покрай Украйна е достигнало равнищата от Студената война. Изданието назовава разрастването на съветската флота в Черно море „ рисков миг “ и цитира пенсионирания адмирал Джеймс Фого, главнокоманващ военноморските сили на Съединени американски щати и НАТО в Европа до 2020 година: „ Не сме виждали сходно придвижване в Черно море в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР