Това е заявил украинският президент Володимир Зеленски по време на

...
Това е заявил украинският президент Володимир Зеленски по време на
Коментари Харесай

Зеленски към Желязков: Няма да забравим подкрепата на България

Това е декларирал украинският президент Володимир Зеленски по време на среща с ръководителя на българския парламент Росен Желязков.

Вчера пред украинските депутати Желязков се ангажира поддръжката по отношение на Украйна да продължи. 

 

" България дава военна, филантропична и политическа поддръжка на Украйна през цялото време и ще продължи да го прави, колкото е належащо ", повтори Желязков пред Зеленски.

Председателят на Народното събрание още веднъж акцентира, че страната ни остро осъжда съветската експанзия в Украйна. България е заявила цялостната си поддръжка за “Формулата за мир “ на президента Зеленски и абсолютно поддържа водещия принцип, че единствено Украйна има суверенното право да дефинира по кое време и по какъв начин да се включи в договаряния с агресора, уточни ръководителят на Народното събрание.

 

България е измежду най-силните и най-активни поддръжници на европейската интеграция на Украйна и на евроатлантическата й вероятност, акцентира още Желязков. Страната ни приветства решението на Европейския съвет за започване на договаряния за присъединение на Украйна към Европейски Съюз.

 

“Независима и суверенна Украйна е от основно значение за евроатлантическата сигурност ”, счита още Желязков, който бе безапелационен, че бъдещето на Украйна е в основата на европейската архитектура за сигурност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР