Това е втората най-скъпа“ година в историята Застрахованите загуби в

...
Това е втората най-скъпа“ година в историята Застрахованите загуби в
Коментари Харесай

Природните бедствия през 2017 г костват над 450 млрд

Това е втората „ най-скъпа “ година в историята

Застрахованите загуби в частния бранш и държавните стратегии за справяне с последствията от естествени бедствия възлизат на 134 милиарда $ през 2017 година Това е втората " най-скъпа " година в историята, заяви интернационалният брокер Аон Бенфийлд, представен от Ройтерс и greentech.bg.
През предходната година са регистрирани 330 естествени произшествия. Те са довели до общи стопански загуби от 353 милиарда $. От тях " невиждани " 97% са породени от метеорологични събития, съгласно отчета на Аон. Това прави 2017 година най-скъпата година от позиция на вредите от бедствия.
С сходни загуби 2017 година се явява и най-скъпата година за застрахователите, застраховащи за бедствия. 60% от световните застрахователни заплащания през годината са свързани с вреди от ураганите Харви, Ирма и Мария.
Горските пожари са довели до 14 милиарда $ застрахователни загуби през 2017 година – най-високото равнище, записано в миналото. Сред събитията от този тип се открояват горските пожари в Калифорния. Други забележителни метеорологични събития през годината включват наводненията и тайфуна Хато в Китай и сушата в Южна Европа.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР