Това е въпросът, който ще ни преследва вечно: Трябва ли

...
Това е въпросът, който ще ни преследва вечно: Трябва ли
Коментари Харесай

Иска да си останете приятели? Може да е психопат

Това е въпросът, който ще ни преследва постоянно: Трябва ли да си останем другари с някогашния?

Това не е нещо елементарно за реализиране, само че може и да се получи. Учените обаче са безапелационни, че това е много обезпокоително събитие. Ако някогашният ви се пробва да поддържа другарски връзки с вас, откакто сте се разделили, може да се окаже, че е психопат или нарцисист. Нека разбираем.

Проучване, оповестено в Personality and Individual Differences изследва група хора, които са си останали другари с някогашните гаджета, а по-късно са обяснили аргументите за това. Междувременно са проведдени проби с участниците, с цел да се открият техните “тъмни личностни черти ”.

И присъдата се оказва много елементарна: психопатите и нарцисистите са тези, които е по-вероятно да изискат другарство, откакто сантименталните ви връзки са завършили. Авторите на проучването споделят, че по този метод те желаят да имат полов достъп до вас, както и да ви употребяват за стратегически цели.

 Иска да си останете другари? Може да е умопобъркан

Според резултатите, най-популярните аргументи, заради които хората са решили да приключат всевъзможни връзки с някогашния са сантиментални. Мъжете са доста по-склонни от дамите да си остават близки с някогашната поради секса. Психопатите обаче показват “секса и практичността ” като водещи аргументи за поддържане на другарски връзки, защото те са тези, които са склонни да употребяват хората за лична полза, без значение какви са им връзките.

Разбира се, това не значи, че важи за всички някогашни, които желаят да продължат да са част от живота ви. Но въпреки всичко идващия път помислете два пъти, когато някой не желае и не може да спре връзката след края на връзката ви, тъй като може да има прикрит претекст, който да сочи към психопатични трендове.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР