Това е трудно решение и за двама ни, но каква

...
Това е трудно решение и за двама ни, но каква
Коментари Харесай

Единствено Главчев се е съгласил да бъде служебен премиер

Това е мъчно решение и за двама ни, само че каква беше алтернативата, откакто останах последният, който можеше да осъществя това записано в Конституцията обвързване. Алтернативата беше да се хвърли страната в конституционна рецесия. Това сподели Димитър Главчев, ръководител на Сметната палата, който получи мандата от президента за сформиране на служебно държавно управление.

Припомняме, че с измененията в Конституцията, които прокараха съдружните сътрудници от Политическа партия, Демократична България, ГЕРБ и Движение за права и свободи, президентът имаше единствено 10 разновидността за министър председател. И явно никой от тях не се е съгласи, с изключение на Главчев. Ако и той беше отказал, в Конституцията не е записано какво щеше да се случи.

Няма период за връщането на досието с министрите, само че президентът Румен Радев изиска от Главчев да му даде подобен най-късно до седмица, с цел да може изборите да бъдат 2 в 1 – парламентарните и европейските в един ден.

„ С отговорност подобавам към написаното в конституцията и ще го извърша с отговорност, както е написано. Твърдо декларирам, че ще Ви дам състав на държавно управление, равно отдалечено от всички – неопетнени, некорумпирани, експерти и с положително име в  обществото. И във ведомствата, и в министерствата има такива хора “, сподели Главчев.

Ще направя по този начин, че да не се срамувате, когато подписвате указа за държавното управление “, добави той.

Той се съгласи с президента, че едно служебно държавно управление не би трябвало единствено да приготви изборите, само че и да усъвършенства живота на хората.

Наясно съм, че главната функционалност е да се провеждат почтени избори, само че главната функционалност на ръководството е да усъвършенства живота на жителите и с Вас мислим в една посока “, обърна се Главчев към президента, който няколко минути по-рано сподели същото.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР