Това е стратегия повече пари за повече от същото,обяви кандидатът

...
Това е стратегия повече пари за повече от същото,обяви кандидатът
Коментари Харесай

ДБ и „Спаси София“ няма да подкрепят бюджета на Столична община

" Това е тактика " повече пари за повече от същото ",обяви претендентът за кмет на Политическа партия, " Демократична България " и " Спаси София " Васил Терзиев, представен от.

Той, дружно с самостоятелния общински консултант Борис Бонев и Бойко Димитров от Демократична България разясниха в сряда проектобюджета на Столична община, импортиран от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Според Терзиевмнозинството в СОСв лицето на ГЕРБ от години си гласоподава бюджета без да обръща внимание на забележките на опозицията - с откровена безнаказаност и във връзка с приходите, и във връзка с разноските на общината.

" Тук идва и третото - операция. Как сполучливо да трансферират виновността върху някой различен, нещо, в което сътрудниците от ГЕРБ са се специализирали през годините. Говорейки за това, желая да изтъквам господин Георгиев, който разказа всичко това като " здрав разсъдък ". Ако това е дефиницията на " здрав разсъдък ", аз не мисля, че софиянци имат потребност от следствията от него ", добави той.

Терзиев има поради множеството апели на ръководителя на СОС Георги Георгиев, негов евентуален конкурент в битката за кметското място, който разгласи, че от Демократична България възнамеряват да " саботират " бюджета и че това ще докара до апокалиптични последици за софиянци.

" Всъщност ГЕРБ и господин Георгиев живеят в една паралелна действителност, в коятоза дребното хубави неща в града единствено те носят отговорност, само че за всички непопулярни ограничения, за всички реформиили за това да си понесат отговорност за бюджета, тях ги няма ", разяснява и Борис Бонев.

" Отново 12-те общински съветници на ДБи азкато " Спаси София ", и господин Терзиев, който даже още не е в общината към момента, ние сме хората, които носим виновността, че ръководещите от ГЕРБ, които 20 години си одобряваха бюджети с техните хора от заверата - " Патриоти за София ", внезапно се оказаха без болшинство. Всъщност те просто не са се разбрали за далаверата. "

Затова Демократична България и " Спаси София " няма да поддържат бюджета, отсече Бонев. А Бойко Димитров от Демократична България даде и съответни рецензии към бюджета, импортиран от Фандъкова:

" Данъците се усилват поради непрекъснатото презастрояване на София. Столична общинаима 300 млн. несъбрани доходи от налози. Само с работа по това пероможе да се съберат пари за 4-5 детски градини ",отбеляза той. " Общината е и доста подвластна от налога прекачване на имущество, койтоГЕРБ увеличимаксимално до 3%. Сега има икономическо раздвижване и доста сделкии внезапно това като спре, в бюджета ще се отвори една дупка от 50-60, даже 100 млн. лева "

Според Димитров са доста ниски и приходите от ръководството на общинската благосъстоятелност, които от 2009 година не са се трансформирали изобщо и са едвам към 14 млн. - макар инфлация и повишаване. Причината за това са изтекли контракти за наем, доста от които без уговорка за индексацияили отпуснати за доста дълги интервали.

" Има доста общински парцели, които са вкарани в капитала на общинските дружестваи не се употребяват по предопределение, а сеотдаватпод наем. Така се крият загубите на общинските сдружения, вместо парите от наемите да влязат в бюджета на общината ", разяснява общинският консултант.

И означи, че в ГЕРБ са възнамерявали да продадат и 1400 общински жилищана занижени цени, 2-3 пъти по-ниски от пазарните - такива, които са сякаш за обществено слаби, само че в действителност доста от наемателите са хора със съществени доходи, които в този момент имат опция да ги закупят за смешни суми.

Даде образец и с други парцели - да вземем за пример 10 дка в " Младост ", които ръководещите са възнамерявали да продадат за900 хиляди лева, само че след интервенция на опозицията крайната цена повишена до 3 млн. лева и по този начин били вкарани над 2 милиона повече в общината.

София заплаща най-вече такси за боклук и боклуци, добави той. Отделят се и 130 млн. лева за дотация на градския превоз, а там е цялостно със злоупотреби, добави Димитрови даде образец:

" Центърът за градска подвижност пусна неотдавна поръчка за 6 млн. лева, сякаш за цифровизация, пусната е при заобикаляне на изискванията, с цел да няма глоба на общинския съвет. По тези условия обаче след 3 години ЦГМ ще върне всичко на изпълнителя - т.е. ще платим едни милиони, а след 3 години няма да остане нищо на ЦГМ - нито хардуер, нито програмен продукт. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР