Това е станало в средата на миналата година. Куриозното е,

...
Това е станало в средата на миналата година. Куриозното е,
Коментари Харесай

Скандално: Иван Гешев иззел знакови дела срещу “Трейс Ямбол” от разследващи

Това е станало в средата на предходната година. Куриозното е, че за тази интервенция Гешев се е оправдал с тъжби точно на хората, станали обект на инспекция от полицията и прокуратурата в Ямбол.

Това научи Фрог нюз от свои източници в Съдебната палата. След постановленията на Гешев, следствията, които са стигнали даже до бащата на някогашния министър на туризма от кабинета “Борисов 3” Николина Ангелкова, са пратени в ръцете на прокурори от СГП и СРП. Тези дейности опонират напълно на поръчките на основния прокурор, че той не се меси по никакъв метод в работата на проверяващите органи, както и че няма никакво касателство към хода на делата, разясняват адвокати.

Делата

През 2019 г и 2020 година в ОДМВР-Ямбол са формирани три досъдебни производства за корупционни закононарушения против Петя Петрова - някогашен началник на “Трейс Ямбол” АД. Касае се за финансови злоупотреби. Разследващите служители на реда в Ямбол откриват, че Петрова, в качеството си на шеф, е превъзлагала строително-ремонтни действия, като е сключвала фиктивни контракти с компании, свързани с нея и с различен някогашен началник на “Трейс Груп Холд” - Мирослав Манолов.

Установени са даже случаи, в които Петя Петрова, участвайки в публични поръчки от името на “Трейс Ямбол”, е завишила цената на офертата, по този начин, че друго сдружение да бъде определено за реализатор, като след това, на съображение на контракта за подизпълнение, средствата са били нареждани по сметка на компания, обвързвана още веднъж с нея.

И тъкмо когато полицията е желала да ревизира кои други хора вероятно са се облагодетелствали от въпросната скица, делото им е било конфискувано по разпореждане на Иван Гешев и пратено да се управлява от столични прокурори.

Въпреки зародилите усложнения, въпреки всичко ченгетата стигат до някои обстоятелства, а точно, че пари със подозрителен генезис са били превеждани по сметка на компания “Ултра Билд” ООД. Дружеството се оказва основно освен тъй като към него са потекли финансовите средства, а тъй като в него са се пресекли орисите на майки, татковци, вуйчовци, любовници и т. н., всички свързани по един или различен метод с Петя Петрова и Мирослав Манолов. Ще се опитаме в резюме да опишем връзките на хората, само че в случай че желаете да сте напълно наясно, ще ви би трябвало комплициран чертеж на родословните зависимости.

Връзки

Както към този момент стана ясно, Петя Петрова е била шеф и член на Съвета на шефовете на “Трейс-Ямбол” до 2018 година Управител на “Ултра Билд” от 2019 година пък се оказва Стефан Стефанов- мъжът, с който Петрова живее на брачен начала. Той е определен на този пост от общо заседание, в което взе участие Станимир Костадинов - вуйчо на Стефан и приемник на част от дяловете в “Ултра Билд” от майката на Петя - Гинка Петрова.

Стефан Стефанов е определен за шеф на “Ултра Билд”, акумирилара парите, и с гласа на различен човек - Красимир Киров. Той е сегашен съучастник във въпросната компания и също е приемник на дялове от Гинка. Красимир е брат на Нели Василева, а тя пък на собствен ред живее на брачен начала с Мирослав Манолов, припомняме ви - някогашният началник на “Трейс Груп Холд” АД-София. Красимир Киров, съгласно обява на “Капитал”, посредством друга компания “Норд Ве” ЕООД, на която е шеф, изкупува част от пакета акции на “Булгартабак Холдинг”, продадени по-късно от синдиците на КТБ за 2 млн. лева

Мирослав Манолов, както казахме към този момент, живее на брачен начала с Нели Василева. Тя пък на собствен ред е съучастник със Стефан Стефанов в СПИ “Конструкшън” ООД. “Ултра Билд” пък се явява приемник на СПИ “Конструкшън” и още няколко други компании.

Върхове

В хода на следствието, ямболските ченгета откриват, че едно от сдруженията, което във времето е било “подизпълнител” на “Трейс Ямбол” за обект в Кърджали, а след това е спечелило социална поръчка за ремонт в Тополовград на съображение повишени цени от Петя Петрова като шеф на “Трейс Ямбол”, е “Графит Комерс” ЕООД. Дружеството, прецизират проверяващите, е благосъстоятелност и се ръководи от Панайот Панайотов - татко на Николина Ангелкова.

Възражения

Разследващите, от чиито ръце са били взети делата против някогашната шефка на “Трейс Ямбол”, са безапелационни, че сходни дейности от страна на Гешев са казус за района. И считат, че се касае за директна интервенция в следствието от страна на основния прокурор. Те са уверени, че им е било нужно още доста малко време, с цел да разобличат напълно незаконната скица и нейните участници. Дали в тази ситуация става дума за чадър от страна прокуратурата, следва да разберем.

Припомняме ви, че името на строителната компания “Трейс” изплува незабавно след трагичната автобусна злополука край Своге, при която починаха 20 души. Оказа се, че пътната настилка, за която е имало доста сигнали за нередности, е била положена точно от тази компания. Медийни изявления сочат компанията като една от доближените на предходната власт.

От компания " Трейс " отхвърлят всички обвинявания и са безапелационни, че работят, спазвайки законите и правилниците.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР