Това е станало две седмици преди атакатаПовече от две седмици

...
Това е станало две седмици преди атакатаПовече от две седмици
Коментари Харесай

Washington Post: САЩ предупредили Русия, че Крокус хол е вероятна цел на терористи 

Това е станало две седмици преди офанзивата

Повече от две седмици до терористичния акт в " Крокус Сити Хол ", на 6 март, управляващите в Съединени американски щати са предизвестили Русия, че точно тази зала е евентуална цел за офанзиви, The Washington Post, базирайки се на двама неназовани американски чиновници, осведомени с въпроса.

Секретните служби на Съединени американски щати са съобщили, че " Ислямска страна " възнамерява нахлуване на това място.

Това непосредствено опонира на изказванията на Москва след атентата, че американските предизвестия са били " прекомерно общи ", и повдига въпросът, за какво съветските управляващи не са приели по-решителни ограничения за отбрана на хората, написа изданието.

Шефът на Службата на външно разузнаване на РФ Сергей Наришкин съобщи пред публицисти, че информацията за готовени офанзиви, предоставена от Съединени американски щати, е била " прекомерно обща " и не е разрешила авансово да са разпознават причинителите. 

Вашингтон постоянно споделя информация за терористични закани с други страни, само че предизвестия за съответни цели са нещо извънредно, настояват специалисти - това може да докара до разкриването на методите, по които Съединени американски щати получават информацията си. 

Според американското издание, съветските управляващи в началото са се отнесли съществено към предизвестието. На идващия ден ФСБ е предотвратила рухване на ИДИЛ на синагога в Москва, за което от Вашингтон също предизвестили.

На 7 март, ден откакто от Вашингтон предизвестяват съветските служби, посолството на Съединени американски щати в Русия заяви, че " екстремисти в близко време възнамеряват да нападат огромни скупчвания на хора в Москва, в това число концерти ". Три дни преди терористичния акт, на 19 март, Владимир Путин назова " провокационните заявки " на западните управляващи " прям шантаж ", целящ да дестабилизира съветското общество. На 22 март четирима мъже беспрепятствено влязоха в зала " Крокус Сити Хол " в Подмосковието, където откриха огън и провокираха пожар. В резултат на най-голямото за последните години терористично нахлуване в Русия починаха повече от 140 души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР