Това е сериозен обрат за Рокет Лаб. Доскоро официалната позиция

...
Това е сериозен обрат за Рокет Лаб. Доскоро официалната позиция
Коментари Харесай

Рокет Лаб започна създаването на нова ракета за спътникови мегагрупировки и пилотирани космически полети

Това е сериозен поврат за Рокет Лаб. Доскоро формалната позиция на компанията бе, че е фокусирана само върху дребни ракети за потребностите на основателите на микросателити.

“Няма да изстрелваме месо. Съсредоточени сме върху основаването на орбитална инфраструктура, която ще усъвършенства живота на Земята ”, оповести създателят на компанията Питър Бек през 2018-та година.

Днес обаче поръчката за 40-метровата ракета “Неутрон ” включва изстрелването на огромни спътници, междупланетни роботизирани станции, товарни задачи до Международната галактическа станция и пилотирани експедиции.

Засега техническите детайлности по отношение на ракетата не са известни. Споменато е единствено, че потенциалът на “Неутрон ” планува превозването на потребен товар от 8 тона до околоземна орбита, 2 тона до Луната и 1.5 тона до Венера и Марс. Също по този начин първата степен на ракетата ще бъде възвращаема и по сходство на “Фалкън 9 ” ще прави кацане върху плаваща океанска платформа. 

Изстрелванията на “Неутрон ” ще се организират от Средноатлантическия районен космодрум в Съединени американски щати. Първият полет е плануван за 2024-та.

Покрай новите грандиозни проекти, Питър Бек оповести още една значима вест за Рокет Лаб – компанията става обществена посредством нейното обединение с Vector Acquisition Corporation. 

За повече информация:  

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР