Това е решение на г-н Атанасов и е свързано с

...
Това е решение на г-н Атанасов и е свързано с
Коментари Харесай

Божанов: Когато има съгласие за реформа на службите, Атанасов може да размисли

„ Това е решение на господин Атанасов и е обвързвано с промяната на службите, която той от дълго време е сложил на масата. Когато имаме единодушие каква би трябвало да е промяната на службите, тогава ген. Атанасов би преосмислил решението си “, сподели депутатът Божидар Божанов от ПП-ДБ и някогашен министър на електронното ръководство.

„ Реформата не е единствено сливането на ДАНС и ДАР. Механичното обединение на две структури не е промяна, знаем го от доста други образци. Дори на този стадий да се каже, че двете структури няма да се сливат, това не значи, че не може да има промяна “, добави той. Той разяснява тематиката за машинното гласоподаване и основаването на комисията, която да изследва тяхната сигурност. 

„ Българска социалистическа партия внесоха план на решение за основаване на краткотрайна комисия, която да изследва сигурността на машините, честността на вота и така нататък Ние я подкрепихме, защото считаме, че на обществото не би трябвало да се хвърлят единствено подозрения и спекулации, а да има един експертен и професионален отговор “, сподели Божидар Божанов пред bTV. По думите му комисията включва най-вече адвокати, само че и IT експерти.

„ Ще би трябвало да изслушаме съответните органи – ЦИК, ДАНС, Министерство на вътрешните работи, електронното ръководство, да забележим процесът, който е очакван по закон за засвидетелствуване на машините, че всичко е наред с тях, дали е бил спазван, имало ли е пропуски, да отидем да забележим по какъв начин се съхраняват “, добави той. По думите му следва трудовата брошура да стане електронна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР