Това е предполагаем канцероген. Касае се за потенциална канцерогенност на

...
Това е предполагаем канцероген. Касае се за потенциална канцерогенност на
Коментари Харесай

Директорката на ИАЛ: Блокирането на лекарствата е превантивна мярка

Това е хипотетичен канцероген. Касае се за евентуална канцерогенност на дейната субстанция. Говорим за превантивна мярка.

Това съобщи от трибуната на Народното събрание проф. Асена Стоименова, изпълнителен шеф на Изпълнителната организация за медикаментите /ИАЛ/. Днес тя бе изслушана от депутатите във връзка неразрешените за продажба и потребление 62 медикамента за хипертония поради съществуването на субстанцията валсартан. "Наличието на този смес се изяснява с промени в индустриалния развой от китайския производител през 2012 година Към момента няма безапелационни данни, че съставката е във всички лекарствени артикули след 2012 г, както и, че казусът не е с шестгодишна експозиция. При съществуването на нова информация, описите на уеб страницата на ИАЛ ще бъдат обновени и ще бъде известено здравното министерство. Все още обаче няма нищо публично. Ние сме в непрекъсната връзка с Европейската организация по медикаментите и националните регулаторни органи на страните от Европейски Съюз ", разкри проф. Асенова.

"Не всички партиди медикаменти са спрени, тъй като има и незасегнати. У нас повече от 160 хиляди пациенти одобряват тези артикули. Актуализираният лист на незасегнатите артикули, които са 27 от позитивния лекарствен лист, е оповестен на уеб страницата на ИАЛ. Всеки един доктор можел да разчита и на още 138 продукта. Има задоволително налични други възможности ", увери тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР