Това е поредната система репресия с използването на привидно законни

...
Това е поредната система репресия с използването на привидно законни
Коментари Харесай

Прокопиев: В България не може да има предприемачество, което да не е част от корупцията

" Това е следващата система принуда с потреблението на видимо законни средства за заплашване на компаниите, медиите, които издавам. По един изключително демонстративен метод става въпрос за едно циркаджийско искане за даване на документи. " Това сподели предприемачът Иво Прокопиев по отношение на акцията на прокуратурата в офисите на " Алфа финанс холдинг ".
По думите му са изискани документи от 2001 година за корпоративни решения, продажби на фондовата борса през 2013 година, свързани с " Каолин ".
Прокопиев посочи в изявление за bTV, че " Каолин " през по-голямата част от времето е била обществена компания, контролирана като банките и интензивно проверявана.
" Цялата тази драматизация е изцяло безплодна и ненужна, която цели репутационно обществена офанзива ", добави още той и сподели, че не инцидентно на акцията са участвали медии на Делян Пеевски.
Прокопиев напомни, че в тази ситуация с " Каолин " са водени каузи на три следващи инстанции, в това число и Върховен касационен съд.  " Самото обвиняване е безусловно неуместно, само че се употребява като мотив да се търси информация за нещо друго ", счита издателят на " Економедиа ".
Бизнесменът съобщи, че в България не може да има свободно предприемачество, което да не е част от корупционното и който се пробва да играе по естествения метод бива наказван. 
По думите му " това, което става в България, е много злокобно, тъй като се утежнява цялата среда и де факто ние сме с частна прокуратура и частни ползи. България е една приватизирана страна. В момента всички бягат от България, всяка година от страната се изнасят към 4 милиарда евро чисто, тъй като средата за бизнес е безусловно невъзможна. "
Прокопиев добави още, че сега съди страната в Страсбург. Исканото обезщетение не било огромно, значима била моралната победа.
Припомняме, че Прокопиев е обвиняем със Симеон Дянков и Трайчо Трайков поради продажбата на ЕРП-тата, където медиатор беше друга негова компания - " Булброкърс ". Тя обаче е на различен адрес. Срещу Прокопиев се води и друго следствие - за пране на пари, обвързвано с приватизацията на " Каолин " . То е в Софийската градска прокуратура, а тематиката години наред беше водеща в кръга от медии на Делян Пеевски и Цветан Василев , когато двамата бяха едно цяло от политико-икономическа позиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР