Това е положението и няма значение как се е случило

...
Това е положението и няма значение как се е случило
Коментари Харесай

Коя песен ще бъде чута над милион пъти на Нова година? Тайната е ...

Това е ситуацията и няма значение по какъв начин се е случило тъкмо тази ария да участва на 90% от купоните, банкетите и даже ВИП-партитата.

 

Бялата роза обаче се е прочула още преди епохи. Има доста бели цветя, които крият разнообразни истории зад своя искра, постоянно доста тъжни. Бялата роза обаче е прелестно изключение. В Древна Гърция тя е олицетворявала култа към Афродита. За гърците това цвете значи непорочност, хубост и непорочност. Затова розовите венчелистчета покривали улиците на огромни празници.

Римляните основали розовите градини към безконечния град. Венците от бели рози означавали храброст и шанс в борбите. Римляните вкарват традицията да се описват огромни секрети под розов шубрак. Да, в топлия климат на Италия има големи шубраци от чай и увивни рози. Изразът „ Sub rosa dictum “ е оживял и до през днешния ден, което безусловно се превежда като „ казано под розата “. При значими срещи над масата се закачвали рози. А празникът на обсипване с розови листенца се трансформирал в християнска традиция.

 

През Средновековието розата се трансформира в прелестен подарък за дама, с който рицарите акцентират чистотата и на избраницата.

 

В Англия бялата роза се възприема като знак за честност към словото, знак на достойнство и чест.И до през днешния ден бялата роза е известна в християнската вяра, нейните красиви пъпки са отдадени на Дева Мария.

 

Английската кралица Виктория (1819 – 1901) е учредител на традицията да се употребява бяла роза за брачен букет.

.
С една бяла роза почнала Войната на розите в Англия...

 

През 14 век в Англия избухва Войната на розите. Тази война беше сред херцога на Йорк и семейство Ланкастър. Семейният знак на херцога била бялата роза, а признакът на фамилията на Ланкастър е алената роза, давайки името на Войната на розите. Войната на розите за благополучие остави смисъла на белите рози за храброст и достойнство.

В предишното белите цветя символизират повече от честност и непорочност Бялата роза и белите цветя са били източник на ентусиазъм за голям брой легенди и митове през цялата история и благодарение на тези легенди и митове можем да разберем по какъв начин са били възприемани тези красиви цветя в тези времена. Един мит гласи, че първата роза на Земята е била бяла и по знамение се е трансформирала в други нюанси.

 

Твърди се, че чисто бялата роза е опетнена от кръв, трансформирайки се в алена. Друг мит идва от античните гърци: розите в началото са били бели, до момента в който един ден Афродита, богинята на любовта и хубостта, не се убожда с бодли на роза.

Кръвта, която шапка от пръста й, оцветила белите рози в алено... В общия термин „ бяла роза “ специалистите включват минимум 15 разнообразни нюанса, в това число бяло като снежна топка, бяло айсберг и разнообразни нюанси на слонова кост.

 

Белите рози са обичани в исляма, те се свързват с Пророка, тъй че букет от такива рози е доста подобаващ за булката, както и като подарък за самото празненство.

 

Бялата роза е известна и като знак на битката против нацизма в Германия. Така се е наричала ненасилствена съпротивителна група в Нацистка Германия. В нея членували студенти от Лудвиг Максимилиан университет, Мюнхен и техния професор по философия. Групата става известна с акцията си за разпространяване на анонимни листовки, траяла от юни 1942 до февруари 1943 година, която приканва за интензивно опълчване на режима на Хитлер.

Основните 6 членове на групата са задържани от Гестапо, наказани и екзекутирани посредством обезглавяване през 1943 година Текстът от тяхната 6-а брошура е изнесен от Германия в Англия през Скандинавия и през юли 1943 година нейни копия са разпръсквани от съюзническите самолети. Заглавието на листовката е „ Манифестът на мюнхенските студенти “.

 

Празнично е настроението през днешния ден, то се знае.

 

Ерих Мария Ремарк обаче предизвестява за всеки случай: „ Свежите рози в неделя, освен това толкоз рано? Несъмнено ухаят на кражба…

 

Фрог нюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР