Това е по-скоро неправилен управленски ход, но по-скоро е правилен

...
Това е по-скоро неправилен управленски ход, но по-скоро е правилен
Коментари Харесай

Политолог: Валери Симеонов не е премиерът, Борисов може да държи сметка на министри и без обяснения

Това е по-скоро погрешен управнически ход, само че по-скоро е верен политически ход, защото се смъква напрежението, сподели пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов във връзка трите министерски оставки след тежката злополука край Своге, при която починаха 17 души, а над 20 бяха ранени.

Правилен управнически ход е да се направи нова организация, която да координира работата на всички, имащи отношение към трафик, закон, път, поддръжка и така нататък Иначе казано, да се откри казуса за това войната по пътищата да продължава и да даваме свидни жертви. И без това сме на изгубване – да ни умират толкоз хора едновременно поради това, че някой не си е приключил работата и не е проконтролирал работата, значи че на управническо равнище страната не употребява наличните механизми, с цел да си свърши работата както ние данъкплатците чакаме от нея. Така че оставките са потребни, с цел да смъкват напрежението от премиера Борисов, само че като цяло показват един непрестанен проблем, т.е. синдром на управнически недостиг на същинско схващане къде са проблемите и тяхното решение, съобщи Стефанов.

Според него на този стадий не може да има други оставки. Просто няма да има потребност, в случай че министър председателят не реши да направи повсеместен ремонт на кабинета, счита политологът.

Той разяснява и думите на вицепремиера Валери Симеонов, че се афишира против едноличния жанр на ръководство на премиера Борисов. Това е следващ прочувствен изблик на Валери Симеонов. В началото на новия политически сезон се декларира, че го има на картата и желае да бъде фактор, а това са две разнообразни неща. Другите му сътрудници от дребната управническа коалиция Обединени патриоти поддържат дейностите на кабинета. Т.е. Симеонов може да се окаже бяла лястовица – нищо, че не е склонен, да се окаже и безгласна партия на власт и да повтори придвижванията на някои от обединенията в неуспялата коалиция Реформаторски блок. Иначе, като цяло огромната коалиция явно работи. Г-н Симеонов пропуща една дребна детайлност – той не е министър-председателят и неговата партия не е водеща в обединението. Това се е паднало на ГЕРБ, те (НФСБ, партията на Валери Симеонов – б.р.) са поканени да влязат в обединението, като пределно ясно са написани връзките и има управническа стратегия за тази работа. Ако той счита, че министър-председателят дължи на всеки министър пояснение – не, министър-председателят е шеф на министрите си и може да им държи сметка с или без пояснения. Това, че е решил да уволни някой – решил е, че това би трябвало, това е политическо решение. Правопропорционалната тежест не допуска такава вокалност от страна на НФСБ и надали не искания за съвещания за всяко едно разбъркване в кабинета. Освен това, това са министри на ГЕРБ, уточни Любомир Стефанов.

Политическият анализатор съобщи, че чака след планувания за по-късния следобяд през днешния ден коалицонен съвет скърцането със зъби в обединението да продължи. Това към този момент мога да заключа, че е стилът на държание на господин Симеонов, той е вокалният в обединението Обединени патриоти. Г-н Сидеров е с периодически експлоадирания през 3-6 месеца, а Красимир Каракачанов като министър, който в действителност има работа и сякаш се оправя много обичайно, не му оставя време да прави такива изказвания. Може би това подхожда на заетостта и на тежестта в обединението. Г-н Симеонов желае да бъде деен, да бъде включен, да бъде фактор, само че към момента някак си не му се получава и заради това са тези придвижвания, които провокира и тези реакции, които търси. Но той не е в позиция да заплашва. Голямата и дребната обединения не се градят на неговото доброжелание и глоба. С едно излизане от ръководещата коалиция ще олекне НФСБ, защото отива в парламентарна съпротива с партия Воля на Веселин Марешки, с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Искам да видя по какъв начин НФСБ гласоподава с Движение за права и свободи нещо. Да отиде той (Валери Симеонов – б.р.) и да попита личните си гласоподаватели – вие съгласни ли сте да вървим съпротива с Българска социалистическа партия и с Движение за права и свободи, сподели още Любомир Стефанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР