Това е по-малък модел, но достатъчно мощен, за да създава

...
Това е по-малък модел, но достатъчно мощен, за да създава
Коментари Харесай

Може да се стартира и на домашния компютър: излезе мощната Stable Diffusion 3 Medium

Това е по-малък модел, само че задоволително мощен, с цел да основава реалистични изображения.

Компанията Stability AI показа новия си езиков модел Stable Diffusion 3 Medium, който към този момент се смята за „ най-усъвършенствания модел с отворен код за генериране на изображения “. Невронната мрежа съдържа 2 милиарда параметъра (по-старата версия има 8 млрд.) и може да генерира извънредно реалистични изображения без каквито и да било комплицирани работни процеси. Но най-важното е, че Stable Diffusion 3 Medium работи на елементарни потребителски графични карти с 5 GB памет, макар че оптималните условия показват 16 GB. В предишното Stable Diffusion изискваше единствено най-новите модели на NVIDIA, само че в този момент условията са намалени.

Stability AI твърди, че новият езиков модел е премахнал постоянно срещаните недостатъци в ръцете и лицата на хората при генериране на изображения, подобрил е типографията, разбирането на естествения език и пространственото показване на детайлите. SD3 Medium схваща комплицирани текстови описания, по тази причина обезпечава „ невиждана “ акуратност. Освен това се отбелязва по-високата подробност на мегапиксел. Всички тези усъвършенствания значително се дължат на архитектурата на Diffusion Transformer.

Друг значим миг е размерът на езиковия модел, който прави SD3 Medium съвършен за работа със общоприети потребителски графични процесори. В същото време не се следи понижаване на продуктивността. От Stability AI обявиха, че възнамеряват непрестанно да усъвършенстват този модел на изкуствен интелект. Потребителите към този момент могат да тестват SD3 Medium посредством API на Stability или на сървъра Stable Artisan през Discord.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР