Това е първият път, в който мога отново да гледам

...
Това е първият път, в който мога отново да гледам
Коментари Харесай

Въпреки загубата: футболната еуфория в Германия се завърна

" Това е първият път, в който мога още веднъж да виждам мач със своите другари в бирария навън ", споделя Таня. Срещаме я в лятната градина на нюрнбергското летище. Заради пандемията броят на гостите е стеснен, само че въпреки всичко 500 индивида могат да проследят мача сред Германия и Франция на открито.

Мнозина са извадили екипите на немския народен тим от дрешника. Носят знаменца и шапки в черно-червено-златно. Макар всеобщите събирания на хиляди души за мачовете от Европейското състезание по футбол в Германия да не са позволени, въпреки всичко духът на футбола още веднъж се усеща по улиците на страната. В по-малък мащаб, тъй като мнозина избират да проследят футболните срещи у дома, а не в заведенията.

" Мислех, че ще е по-зле "

Мачът стартира. Таня и Катрин ръкопляскат. Надяват се, че маншафтът ще надделее, само че знаят, че това ще е мъчно. Германия е по-активният тим първоначално, само че не съумява да сътвори положения за гол. В 20-тата минута обаче Матс Хумелс си вкарва автогол. Това е първият автогол на немски футболист на Европейско състезание.

Германските футболисти се връщат в играта и съвсем изравняват. Но Гюндоган не уцелва. " Вярвам в маншафта и се надявам, че ще се завърнем през второто полувреме ", споделя Таня. Но не германците, а гостите от Франция се завръщат с повече хъс през втората част на срещата. " Мислех, че ще сме по-зле против Франция ", споделя Кристиан. " Изпълнението през днешния ден ми дава малко вяра за мачовете против Португалия и Унгария. Ако играем по този начин, може даже да стигнем втори или трети в групата. "

Германия губи мача. Но гостите в нюрнбергската бирария са единомислещи: въпреки резултатът да е разочароващ, леката еуфория от Европейското се е завърнала. И у треньора Йоахим Льов се усеща прочут възторг макар загубата: " Имаме още две игри, можем да оправим всичко ", споделя той.

Автор: Томас Клайн
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР