Това е окончателният вариант на кабинета Денков-Габриел, за който са

...
Това е окончателният вариант на кабинета Денков-Габриел, за който са
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Ще има редовен кабинет, въпреки атаките от президента и ДАНС

Това е окончателният вид на кабинета Денков-Габриел, за който са се съгласили от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Този състав е доста добра стъпка напред за страната, има да реши значително рецесии и задания. Колкото по-бързо проработи, по-добре. Ужасно удовлетворена съм, че Атанас Славов одобри да бъде министър на правораздаването. Поканата пристигна персонално от Кирил Петков, съгласувана е с акад. Денков. Няма доверие сред двете парламентарни сили, само че този кабинет би трябвало да стартира да работи. Тази седмица ще имаме постоянен кабинет. Това сподели зa Нова Нюз някогашният народен представител от ПП-ДБ Лена Бориславова.
Прочетете още
" Борисов има право да реши какво да прави със личния си имунитет. Призоваваме да бъде подаден непринудено, само че отчитаме обстоятелството, че имунитетите не се дават просто по този начин. Дадени са с причина - с цел да не се упражнява политически напън. Затова когато лицето откаже да го даде, тогава нашата роля е да се мине по парламентарната процедура ", разяснява Бориславова. И дефинира изявлението на Радев при връчването на мандата като " тъжно държание ".

" Подобни ходове водят до уронване на престижа на институциите. Това е отклонение от конституционните правила и политически рационалното държание. Радев влезе в една рамка с основния прокурор и брачната половинка си, тъй като желае да има още служебни държавни управления ", сподели тя. И означи, че поддръжка от Движение за права и свободи за конституционни промени ще бъде неприятна за ПП-ДБ, защото ще се наложи да се дават пояснения. 

" Говорено е с тях единствено за поддръжка за конституционно болшинство. Не можем да кажем за някой от Движение за права и свободи да си тръгне. Идването на Пеевски на договарянията одобряваме като провокация. Можем да се оставим на провокации или да свършим работа. В случая не можем да влияем на това Движение за права и свободи кого ще изпратят на срещата ", съобщи Бориславова.

По думите ѝ има ужасно доста сили, които се пробват да няма постоянно държавно управление. " Виждаме офанзиви от шефа на ДАНС, от президента. Те не желаят да има държавно управление, избират за лични или непознати цели да няма бюджет, да не ни одобряват в еврозоната и да продължава неустойчивостта. Когато съпротивата против постоянно държавно управление е жестока, значи нуждата от него е основна. Затова усъвършенствахме състава, тъй че да се употребява с експертна и политическа поддръжка ", съобщи тя. И добави, че седмица за седмица би трябвало да има явен доклад за дейностите на новия кабинет.

Според нея една от най-тежките рецесии в страната е обвързвана с бюджета и неналичието на предвидимост. " В тази обстановка няма по-подготвен човек, който да работи в това безвремие, от Асен Василев. Не е имало проблеми към неговата номинация. Имаше първични разисквания дали да бъде напълно експертен, само че съгласно мен е хубаво да има политически лица, тъй като по този начин се реализират две неща - носи се политическа отговорност пред гласоподавателите и партийните структури, а тези лица ангажират своите парламентарни групи, с цел да се обезпечи болшинство за минаването на законите, които ще значат, че се прави работа. Мария Габриел е образец за такова лице. Не я познавам и не съм работила с нея, няма по какъв начин да ѝ вярвам, само че ще се веселя да е образец за парламентарна поддръжка ", уточни Бориславова. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР