Това е очаквано решение - миналата седмица Медиазона (също в

...
Това е очаквано решение - миналата седмица Медиазона (също в
Коментари Харесай

Кремъл продължава да мачка руската опозиция. Арестуваха задочно Л...

Това е предстоящо решение - предходната седмица " Медиазона " (също в регистъра на " непознатите сътрудници " ) заяви, че следствието желае неприсъствен арест на Гозман. Първоначално решението за ареста трябваше да бъде взето на 14 февруари, само че съвещанието беше отсрочено за 20 февруари.

В края на предходната година източник на следената от Кремъл организация ТАСС заяви, че против Гозман е формирано дело за " подправени вести “ поради негови изявления във Фейсбук и Telegram. Според казаното от него тези изявления са " изкривени изказвания за управлението на Руската федерация и съветските въоръжени сили по време на специфична военна интервенция “, както Кремъл назовава нашествието си в Украйна. 

Гозман напусна Русия през септември 2022 година Той е някогашен водач на партията СПС.

Гагаринският съд на Москва арестува задочно освен политика Леонид Гозман, само че и икономиста Константин Сонин, който също е разгласен за " задграничен сътрудник ". Обвиненията против него още веднъж са за разпространяване на подправени вести. За образуването на това дело се разбра преди съвсем една година - в завършек на март 2023 година Още през май, икономистът е разгласен за търсене, предават от съветската редакция на BBC. 

От септември 2015 година Сонин преподава в Училището по обществена политика към Чикагския университет. От август 2013 година до декември 2014 година той е заместник-ректор на Висшето учебно заведение по стопанска система, а още по-рано е заместник-ректор на Руското учебно заведение по стопанска система.

 

Ударите против съветската опизиция не идват в инцидентен миг. В петък бе обявена новината за гибелта на най-големия зложелател на Владимир Путин - Алексей Навални. Преди това Борис Надеждин, опозиционер на съветския президент, не бе позволен да взе участие в президентските избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР