Това е най-слабият кабинет от края на комунизма, посочи в

...
Това е най-слабият кабинет от края на комунизма, посочи в
Коментари Харесай

Карадайъ: Това е най-слабият кабинет от края на комунизма

Това е най-слабият кабинет от края на комунизма, уточни в декларация от името на група водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във връзка старта на новата сесия на Народното събрание.

„ Властимащите се правят оценка като постоянна коалиция и чухме какъв брой е прелестно ръководството. Чухме и оценка за тях като хора, от които стартира историята. Такова им е и държанието “, означи Карадайъ. За него този факт не съставлява изненада.

„ Такава самоувереност и надменност тази зала е виждала в скоро време, не е нещо ново. Но и тази историчност, която си приписвате през днешния ден, и евроатлантическа ориентировка, която извира единствено от вас - да ви напомня, историята не стартира от вас “, обърна се водачът на Движение за права и свободи към Политическа партия. Той напомни, че от парламентарната естрада още през 1991 година е обрисувана посоката за развиване на страната - участието в Европейски Съюз и НАТО.

„ Този ценностен избор е изработен и няма потребност от този драматизъм за ценностните избори, които се пробвате да посочите “, акцентира Карадайъ. Той подлага на критика ръководещите, че се правят оценка като постоянна коалиция, само че тъкмо в обединението им има проблем с ценностния избор за България.

„ Няма ограничения за битка с рецесиите. Това го споделят и жителите, и бизнесът. А от вас чуваме противоположното. План за възобновяване към момента няма, без значение, че непрестанно е в устата ви. Оперативни стратегии в тези спешни времена в България към момента няма. Имаме гласуван държавен бюджет преди месец и половина, само че нямаме подобен, тъй като във всеки миг чуваме по какъв начин би трябвало да се актуализира. Но рецесиите са факт, хората обедняват, инфлацията си върви. Но вие помагате за разширението на инфлацията, а не за решение на рецесиите “, посочи водачът на Движение за права и свободи.

Според него зародишът на тази власт е в противоконституционни дейности.

„ Резултатът е, че задкулисието завладя властта. Целта е и завладяването на самостоятелните регулатори от задкулисието. И като краен резултат задкулисието да завладее страната “, разяснява Карадайъ. Той уточни, че антикорупционната активност на държавното управление се олицетворявала към този момент само с антикорупционната търсачка Google. Лидерът на Движение за права и свободи прикани за разсъдък и мъдрост в тези тежки и сложни времена. Той изиска възобновяване на нормалността в политиката и възобновяване на държавността с господство на правото и закона.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР