Това е най-разтърсващата кървава трагедия от началото на този век,

...
Това е най-разтърсващата кървава трагедия от началото на този век,
Коментари Харесай

Как и защо са убити Теодора Бахлова и Юмер Мехмед – подробна хронология

Това е най-разтърсващата кървава покруса от началото на този век, единомислещи са служители на реда и прокурори

Екипът на Флагман.бг събра всичката информация – в цялостни детайлности, по осъществените две тежки престъпни закононарушения с убийствата на брокерката Теодора Бахлова (46г.) и строителния служащ Юмер Мехмед (28 г.). Поради проявения публичен интерес към почналия преди месец правосъден развой против серийния екзекутор Станимир Рагевски (58г.) - един от огромните предприемачи и бизнесмени в Бургаския район, публикуваме цялата сага, със събраните от нас обстоятелства, данни и доказателства..

Станимир Рагевски е роден в Бургас през 1965 година Учи в гимназия “Св.Св. Кирил и Методий “, дами се за ученическата си обич – Елена Болярска , с която са в един клас. Така става шурей на една от най-влиятелните фигури от репресивния уред на Бургаска област – бащата на Елена, който към края на XX век е шеф на Военното интендантство. Семейство Рагевски имат един наследник, който е на 30 година

През 1987 година зетят на военния шеф Болярски приключва Висшето военно учебно заведение във Велико Търново с офицерско звание лейтенант и незабавно е назначен за пълководец на рота във военното отделение в Равнец. Прави светкавична кариера и две години по-късно към този момент е помощник-началник щаба в Равнец . Именно на тази длъжност  съумява да провежда кражбата на пари в изключително огромни размери от нераздадените заплати на военнослужещите в поделението. Случаят е от 1993 година, когато сумата 549 220 лева е огромен финансов запас и с нея  може да построят два хотела.

За това закононарушение първо е била подведена под наказателна отговорност касиерката и едвам 2 години по-късно е оголен същинският апаш, който е укрил парите в буркани в мазето на фамилния апартамент, някои от копюрите даже били към този момент в плесен. Открити са в същото мазе и противозаконни муниции. Рагевски е осъден на 5 години отнемане от независимост , само че е освободен условно-предсрочно след по-малко от 2 години.

Двете години престои в Затвора-Бургас не го вършат „ човек “, а в противен случай, построяват у него още по-голяма психическа резистентност, самообладание и самоконтрол при осъществяване на закононарушения. Именно в пандиза се научава  да устоя на висок стрес и да не взима импулсивни решения .

От 1997 година насам, откакто излиза на независимост, той подхваща най-различни бизнес инициативи – ръководи няколко търговски сдружения, придобива голям брой недвижими парцели на територията на цялата област Бургас. Извършва предприемаческа активност и се занимава с ресторантьорство. Блестящото му финансово състояние и охолният му метод на живот обаче не притъпяват престъпните му настройки и той поддържа контакти с разнообразни лица от контингента.

В хода на следствието на двете убийства служителите на реда се натъкват и на друга страна от душeвността му. Въпреки че има постоянен брак със брачната половинка си Елена, от 2012 година поддържа непрекъсната интимна връзка с Росица С. Тя също ще бъде разпитана в хода на правосъдното разследване като очевидец.

Решаващи за укриването на двете жертви са околните взаимоотношения на Рагевски с готвача Деян Дичев , който по това дело е единствено очевидец. През 1995-1996 година двамата са били дружно в Затвора-Бургас. Дичев попаднал там поради осъществено закононарушение във връзка военно безчинство. През тези 2 години двамата построяват мощна връзка между тях. След това я затвърждават и развиват.
 Готвачът Деян Диев от винарната на Военния клуб в Бургас, обичано място
за разпивка на юристи и магистрати
От психическа позиция,  Дичев възприема Рагевски като наставник и изпитва към него комбинация от преданост и боязън . Рагевски абсолютно разчита на съкилийника си, защото през годините се оформя като извънредно правилен, а предаността му граничи със благоговение. Обвиняемият поддържа години наред близка връзка с първата си жертва Теодора Бахлова . Двамата имат общи финансови планове , с придобиване и продажба на недвижимости за десетки милиони левове.
 Една от последните фотоси на Теодора Бахлова от 2020 г.
В хода на предварителното произвеждане не се обяснява дали двамата с Теодора са имали съкровен контакт, само че е несъмнено, че са нямали секрети между тях . Бахлова му има голямо доверие и урежда всичките си покупко-продажби с него без писмени контракти. Така влага доста пари в действия на Рагевски, оказва помощ му да разпродава независими обекти в огромен курортен комплекс в село Лозенец, Царевска община. Двамата са имали джука спогодба, че след избран миг, той ще й се издължи и ще й трансферира собствеността на 3 жилището от осъществения план в Лозенец .

От 1997 година докъм 2016 година брокерката на недвижими парцели Бахлова печели големи суми и влага в най-различни бизнеси, само че след този интервал стартира да изпитва съществени финансови усложнения у нас, отпътува за Англия. В Бургас оставя старата си майка Стоянка и щерка си Християна, към момента ученичка . Докато Бахлова пробва да се съвземе финансово от брокерство на недвижимости в Лондон, Рагевски оказва помощ на старата й майка в житейските й потребности. Бахлова е признателна за полаганите от него грижи, двамата непрестанно поддържат връзка.
 Стоянка Бахлова е принудена да иде в старешки дом в град Средец, защото няма условия за естествен живот
и прехранване в дома й на ул. " Оборище " 38 още през 2020 г.
През 2020 година лондончанката е измежду първите болни от Ковид-19, след което общото й здравословно положение се утежнява извънредно доста. Срещу нея, по същото време, у нас, са образувани няколко изпълнителни производства и са наложени обезпечителни ограничения от банките. Затова тя интензивно стартира да упорства бизнес сътрудникът й да трансферира собствеността на 3-те жилището в Лозенец. Той дава обещание, само че не подхваща повече от година безусловно нищо.

Отношенията сред двамата се обтягат през октомври 2020 година , когато тя се прибира за седмица в Бургас. На 29 октомври, към обед, Рагевски отива на посетители в дома на Теодора и Стоянка Бахлови на ул. „ Оборище “ №38.
 В този дребен апартамент на ул. " Оборще " 38  Рагевски идва на посетители към обед на 29 октомври 2020 година, свидетелста майка й пред Флагман два по-късно
Разговорът сред двамата минава в скандал и с цел да не ескалира, гостът предлага да се срещнат по-късно в същия ден на друго място, с цел да продължат да приказват. Дава й адрес на ул. „ К. Фотинов “ №1, вход 4, ет. 1, ап. Ляв. На този адрес Бахлова в никакъв случай не е ходила и не е знае, че до такава степен може да стигне доста бързо и пеш.
 Двата жилището с обща тераса на ул. " К.Фотинов ", които са завещание на Елена Рагевска и брат й Иван Болярски. В жилището с килима е убита в гърдите брокерката
Стоянка Бахлова е била извънредно скъп очевидец за служителите на реда от Първо районно управление (на МВР), в случай че са желали да открият бързо екзекутора на нейното дете. Тя е разказала след изгубването на Теодора, че е чула абсурда с " благодетеля ", само че и освен това – Рагевски напусна жилището без да й каже сбогом, а щерка й плачела и била очевидно смутена.

Около 16 часа Теодора поръчва по телефона такси на компания „ Еко “, като споделя на майка си, че не счита да се бави на открито. Взема със себе си единия от двата мобилни телефона, които е имала – този, който е с български абонатен номер. Английският оставя вкъщи. Бахлова сяда на задната седалка в таксито и споделя адреса. Таксиджията е заинтригуван от късия маршрут, само че не споделя нищо. По-късно той също способства задоволително за бързото откриване на убийството й, в случай че, несъмнено, от Министерство на вътрешните работи бяха положили повече старания. Шофьорът изяснява пред служителите на реда, че от ул. „ Оборище “ №38 те се придвижили към ул. „ Цар Симеон I ” и оттова поели на дясно по ул. „ Булаир “. Той спрял на 15 метра преди кръстовището с ул. “К. Фотинов “ и показал с ръка на Бахлова от коя страна се намират входовете към постройката на ул. „ К.Фотинов “ №1. Свидетелят Росен Р. - водач на „ Еко такси “ безусловно я насочва към жилището, където към този момент я чака квалифициран нейният главорез.

Всъщност, парцелът на този адрес във вход 4, ет. 1, съставлява два обособени жилището, с обособени порти. В единия – против стълбището – има наемател, а другият – който е вляво на стълбището – ненаселен. Ключ за този апартамент има единствено Рагевски. Двата жилището са завещание на Елена и брат й Иван Болярски. Убийството е осъществено в жилището на Иван. Още с влизането в необитаемия, само че обзаведен апартамент, 46-годишната Бахлова стартира да покачва звук, нервите й не устоят, желае незабавно да оправят финансовите си връзки , защото всеки миг банката ще й отнеме партера в първокласната кооперация на ул. „ К. Фотинов “ №37. Заплашила го, че ще изкара в общественото пространство негови персонални и финансови каузи, с които може да го вкара в пандиза.
 Тази кооперация на ул. " К.Фотинов " 37 е издигната от Бахлова, Рагевски и сътрудникът им Ангел Костадинов, тримата имат по един апартамент и изби. Тя е собстмевик и на партера, който банката е изкарала на обществена обмен за ноември 2020 г.
Рагевски познавa доста добре своята бизнес партньорка и си дава ясна сметка, че извънредно прочувственият й темперамент може да му навлече големи неприятности. В този апартамент той укрива и противозаконен револвер „ Макаров “, тиня. 9Х18, със премахнат заводски номер и ауспух. В оръжието има 15 патрона.

В разгара на абсурда прострелва Бахлова в гърдите смъртоносно . След като се убеждава, че е издъхнала, придвижва натрупа й в санитарното помещение, представляващо баня с тоалетна. Почиства ведага следите от кръв в хола и заключва входната врата.

В това време Стоянка Бахлова стартира настоятелно да търси щерка си на мобилния телефон. Звъни цяла вечер и през нощта. На 30 октомври обезпокоената майка се обажда на незабавния телефон 112 и подава сигнал за изгубването й. Свързва се със Станимир Рагевски, като го пита дали знае къде е щерка й. Той е спокоен, поучава я да не се тревожи, макар че не знаел за къде е, може пък да е отпътувала нанякъде. Появил сърдечност на молбата й да иде до двора на кооперацията й, с цел да реалокира автомобила на дъщерята, тъй като пречи на съседите.

Рагевски стартира да обмисля по какъв начин да прикрие изцяло следите от кръв и да се отърве от натрупа. Той е наясно, че не може да изнесе тялото цяло и че по-лесно би било да го разгради преди този момент. Купува 4 пакета сода каустик и огромен пластмасов бидон. Занася ги в жилището, само че открива, че не може да побере натрупа, който така и така към този момент се е вкочанил. Купува ел. саблен трион, марка „ Бош “ от 550 W и нож за триона от същата марка. Така разрязва гръдния панер, на половина бедрените кости, като останалата част от краката чупи с ръка, с цел да ги отдели от тялото.

Понеже няма никакъв опит в разфасоването, прави разрезите отвън ставните повърхности. Напъхва по този метод трупните елементи в бидона, изсипва върху тях топчетата сода каустик и залива догоре с вода. След няколко дни обаче преценя, че този бидон не може до безспир да стои в апаратмента на шурея му и го мести в затворения зеленчуков магазин на ул. „ Сливница “ №28, на ъгъла с ул. " Шейново ".
 Неработещият търговски обект, където е оставен бидона с " туршията ", пред него има три шахти на тротоара, където по малко са изливани разложените остатъци от Бахлова
Търговският обект не се употребява, защото наемателката му е забременяла и не считала скоро да възобнови активността си. Тя и брачният партньор й Румен Б. добре познават Рагевски и демонстрират схващане той да остави там бидон. Дават му ключ. Смятат, че в бидона ще има туршия. След тази сделка обаче не свършват компликациите с прикриването на ужасното ликвидиране.

Трябва логистика по преместването на бидона и превозването му в неизползваемия магазин. За задачата Рагевски взема решение, че най-подходящ е точно дългогодишният му правилен прислужник Деян Дичев. По това време Дичев държи чартърен винарната в партера на гарнизонния боен клуб в Бургас , която е в непосредствена непосредственост до зеленчуковия магазин на ул. „ Сливница “ №28, където пък е и квартирата му. 

 

Очаквайте довечера Втора част от летописа!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР