Това е най-лесният и икономичен начин за приготвяне на сирене

...
Това е най-лесният и икономичен начин за приготвяне на сирене
Коментари Харесай

Как от 1 литър мляко да направите повече от 1 кг сирене: икономично, вкусно, просто и бързо

Това е най-лесният и пестелив метод за подготвяне на сирене вкъщи. От един литър мляко се получава малко повече от 1 кг вкусно сирене или по-скоро кашкавал, което се нарязва елементарно и е отлично за сервиране като лека закуска, за прибавяне към салати и разнообразни ястия.

 домашно сирене

Когато прочетете рецептата, несъмнено ще се изненадате да научите, че доста от купешките „ сирена “ и „ кашкавали “ се подготвят по сходен метод. Оригиналното сирене, което познаваме като такова, се подготвя по напълно друга технология. За да се получи качествено сирене от 1,2 кг, от време на време са нужни от 5 до 10 литра мляко.

Така че, не очаквайте от тази рецепта, че ще получите автентично узряло бяло сирене, а първокласен млечен артикул по сходство на другите „ гауди “, които купувате. Приготвено в домашни условия без никакви други добавки и с голяма разлика в цената си заслужава да си запишете рецептата и да я пробвате. Ето какво ви би трябвало:

Домашно сирене от мляко

Продукти: 

1 литър прясно мляко (с масленост над 2,8%)

1 чаена лъжичка сол

1 супена лъжица масло

1 чаша (от 200 мл) царевично нишесте

140 г случаен кашкавал или твърдо сирене по желание

1 триъгълник топено сирене

Може да се обогати с разнообразни подправки, билки и други

Приготвяне: 

Първо изсипете един литър мляко в тенджера и го загрейте на умерена температура. Запазете кутията от млякото за по-късно. Внимателно отрежете единствено единия край, който да служи като форма за сиренето.

Кашкавалът се настъргва от едрата страна на рендето. Добавете чаена лъжичка сол към млякото и разбъркайте, с цел да се разтвори.

След това прибавете супена лъжица млечно масло и разбъркайте още веднъж, до момента в който се разтопи. Когато маслото се разтопи и млякото се загрее преди да заври, прибавете една чаша царевично нишесте (може също да отделите малко от млякото авансово и да разтворите нишестето, след което да го добавите към горещото мляко и да го сварите също като пудинг ).

 подготвяне домакински кашкавал

Разбийте добре с телена бъркалка, до момента в който се разбият всички бучки и продължете да варите с непрестанно разтрошаване. Добавете настъргания кашкавал и триъгълника топено сирене и продължете да бъркате. Когато се сгъсти, пасирайте до приемане на фина и гладка примес.

 подготвяне кашкавал

По този метод ще получите един тип топено сирене, близко по консистенция до пудинг. По предпочитание можете да добавите и малко куркума на прахуляк, с цел да получите жълт цвят. Можете да добавите разнообразни билки, наситнена люта чушка, див лук и чесън и др. Регулирайте усета съгласно вашите стремежи.

 подготвяне домашно сирене

Изсипете получената примес във формата (тетрапака от прясно мляко). Разклатете леко и оставете да се охлади до стайна температура, по-късно оставете в ледник за най-малко 4 часа, с цел да стегне, или за предпочитане за една нощ. След това го извадете в поднос, нарежете и сервирайте.

 домакински кашкавал

Останалите приберете увити в стреч фолио в хладилника.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР