Това е най-лесната пресконференция – първият Маринов, вторият Маринов, третият

...
Това е най-лесната пресконференция – първият Маринов, вторият Маринов, третият
Коментари Харесай

Борисов смълча с думи за брутално убийство край Вакарел. Призова Радев да направи разкрития

Това е най-лесната конференция – първият Маринов, вторият Маринов, третият Маринов.
Това съобщи на конференция в Ихтиман водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов.
„ Помните ли, че България беше нарисувана в Европа и Турция с черепчета и кости, поради ограбените чужденци. Помните ли това време? През ден дежурните ми рапортуваха, като бях основен секретар, по какъв начин се грабят коли. Турците започнаха да минават с кораби и фериботи, с цел да не минават от тук. Опасна, такава беше България тогава “, сподели той.
„ На Вакарел беше престрелката, където един от грабителите почина. Това беше цялата Софийска област. Черни беемвета нощно време, с полицейски лампи и грабеха – крокодили, мечки, вълци, какво ли не хванахме тогава. Всичко изловихме, а в този момент минават по 50 000 автомобила по „ Тракия “, сподели той.
„ Всичко това беше за хората. Правихме паркове, площадки, стадиони, детски градини. Това сме правили. От какво да ни е неловко даже “, запита той.
„ Преди 2 години ние бяхме образец за справяне с незаконната миграция. Дейвид Камерън, който бе министър председател на Англия пристигна тогава, два дни заставам. Прелетяхме с ръководителя на Европейски Съюз цялата граница. Орбан пристигна при мен и сподели „ Вие сте по-добри “ “, спомни си Борисов.
„ Сега и Ихтиман се прочу. Ако спре да зареди някой и хоп, избягат 30-40 души. И това го одобряваме за обикновено. Представяте ли си това да стане по наше време. Представяте ли си Младен Маринов, той наподобява крепък, да ми каже, че има такива случаи. Директно ги пращах на границата. Там стояха, поименно знаех граничарите и поименно знаех от турска страна граничарите. За всяко нещо с Ердоган бяхме „ ало-ало “, сподели той.
По думите му за две години са се изговорили доста неща.
Борисов цитира ранглиста на „ Евростат “ от 9 март, в който се споделя, че инфлацията в България е повишена към този момент 4 пъти.
„ Това значи, че всички сте обеднели с толкоз. Всички не можем да си купим толкоз, колкото 2021 година. Тотално обедняване. Ако в банките имаше 100 милиарда, в този момент са 60. Това ви го скроиха тези хора, подкрепени и извън “, счита Борисов.
„ България беше станала факторът на Балканите. Нескромно е да кажа, че е единствено поради мен. Имах страховит екип. Всички събития се организираха в София – не в Атина, Белград, Букурещ. Варна беше станал град, който всеки в Европа знаеше “, сподели още той.
„ Хаджигенов на мен ми прави оценка?! Той има ли едно извоювано дело?! Аз не знам. Телевизиите го канят като анализатор. Той мен проучва мен “, присмя се Борисов.
Борисов риторично запита кой желае в действителност България да удари дъното.
„ София направихме 60 км. метро, а Белград още няма. Те ми дават обаче образец? Парите ги няма, инфлацията е 4 пъти по-висока. Инфлацията изяде покачванията на пенсии и заплати. Този, който направи държавно управление, там да отиде да се хвърли от моста на Ихтиман. Затова никой не желае. Служебното държавно управление дохарчва парите, само че към този момент и то изнемогва. Огромните разноски, които заложи Асен Василев, това, че ви обраха джобовете по най-елементарен метод – по левче на литър бензин и нафта. Всичко ви взеха с вашето търпеливо безмълвие “, сподели някогашният министър председател.
„ Излезе след това Василев в „ Панорама “ и заплаши младежите с 5 години затвор, че им разкриха далаверата. Тая толерантност на ГЕРБ ме нервира и мен към този момент. Когато си отиде Василев, горивата паднаха с лев, а газът от 300 лв., на 100 лв. “, изясни той.
По думите му дефицитът отива на минус 7 %, а това значи, че джобът на всеки ще е празен. Според него има и още по-тежки констатации.
Той прикани Радев да разкрие същинското положение на страната. „ Убеден съм, че разкрие ли се това, всички ще спрем с политиките и ще се откажем. Само Коцето от „ Възраждане “ може да остане “, сподели Борисов.
„ Всички се надяват, че след втори ще създадем държавно управление „ Лошият сън “ “, сподели той.
„ Този, който пристигна, би трябвало да затегне коланът до последната гайка. Тези, които споделят „ Без Борисов “, си мислят, че ми вършат несгода – не ми вършат “, сподели още водачът на ГЕРБ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР