Това е най-голямата крос-докинг платформа за палетни пратки у нас

...
Това е най-голямата крос-докинг платформа за палетни пратки у нас
Коментари Харесай

С инвестиция от 16 млн. лева TRANSPRESS откри нов логистичен център в Божурище

Това е най-голямата крос-докинг платформа за палетни колета у нас

Базата разполага с 60 рампи за камиони и първата на Балканите “поточна линия ” с 40 самостоятелни колички за палетни товари

С инвестиция от 16 млн. лв. водещата българска транспортно-логистична компания и водач в транспорта на палетни колета у нас – TRANSPRESS, откри новия си логистичен център в Индустриален парк София – Божурище. Базата е ситуирана на общо 40 дка повърхност и ще оперира като най-голямата крос-докинг платформа за палетни колета у нас. Тя е 13-ата за компанията в България и към този момент е част от мрежата от 430 точки на интернационалния логистичен водач DACHSER. В нея поетапно ще бъдат разкрити 100 спомагателни работни места.

Центърът разполага с 60 рампи за по едно и също време товарене и разтоварване на 60 камиона, хранилища, зона за систематизиране на колета и офисна част. Капацитетът е до 12 000 тона или 15 000 палета обработени товари за денонощие и над 4 млн. палети за година при 24/7 режим на работа по стандартите на световна компания. Паркинг зоната може да поеме до 100 камиона и 300 автомобила.

Лентата на новия логистичен център беше прерязана от Никола Стоянов, Министър на стопанската система и промишлеността на Република България, Николай Найденов, Заместник-министър на превоза и известията на Република България, Богдан Богданов, Изпълнителен шеф на Българска организация за вложения, Андреана Премянова, Председател на съвета на шефовете на Наказателен кодекс Индустриални зони, Цветан Симеонов, Председател на УС на БТПП и Веселин Стоянов, създател и шеф на TRANSPRESS.

“И като идея, и като потенциал, новият ни логистичен център е без аналог в България. Това ще ни помогне да посрещнем увеличеното търсене на целия набор от транспортно-логистични услуги – от превоз на цели и частични товари, през куриерски услуги до депозиране и цялостни решения. А през последните няколко години ние записваме двуцифрен растеж във всички сегменти. ”, изясни Веселин Стоянов, шеф и създател на TRANSPRESS по време на откриването на новата база. “Най-важното за нас и това, което ще има основно значение в идните години, обаче е забележителното повишение на успеваемостта посредством новаторските технологии и “зелените ” решения, употребявани в центъра ни в Божурище. Това ще изисква бъдещето от всички нас и това е единственият път към стабилно развиване. ”, безапелационен е Стоянов.

Едно от новаторските решения в новия логистичен център, посредством което доста се покачва успеваемостта на складовите и крос-докинг интервенции, е първата у нас и на Балканите система, работеща на правилото на “поточна линия за палетни колета ”. Големите товари се движат на 40 самостоятелни колички по особено построена релсова инфраструктура с дължина от 200 м и формата на елипса в склада. Композицията поддържа непрекъсната отдалеченост и скорост от 26 м/ мин., като може да оперира до 12 часа в денонощието с ниски равнища на звук, оптимална енергийна консумация и специфични сензорни системи за сигурност. Така по едно и също време се покачва успеваемостта на работа, понижават се вредите, усъвършенства се качеството и не на последно място се обезпечава сигурността за работещите в склада.

Новият логистичен център на TRANSPRESS ще разполага и със лична фотоволтаична система и зарядни станции за електрически транспортни коли, с които поетапно се уголемява автопарка. “Зелените ” решения са внедрени и в необятен набор от енергоспестяващи системи, които усъвършенстват успеваемостта на постройката. Складът е оборудван с последно потомство високоефективни подемни машини.

Операциите в базата ще бъдат напълно интегрирана в цифровата платформа на компанията, като ще могат да бъдат мониторирани онлайн в действително време и оценени. Това е допустимо с помощта на внедрените и непрекъснато разрастващи се ИТ решения и системи на TRANSPRESS, които употребяват и Big Data и AI нововъведения.

“Иновативните технологии и зелени решения постоянно са били приоритет за TRANSPRESS, само че най-важният ни актив не престават да са хората. Затова и през идващите години вложенията в развиването на екипа ни, който към този момент доближи близо 1000 експерти, ще бъдат нашият фокус и нашата визия. ”, споделя още Веселин Стоянов.

Доказателство за това е инсталираният в новия логистичен център подготвителен симулатор за в допълнение образование на водачи на камиони, който бе демонстриран за първи път по време на събитието през днешния ден. Той пресъздава действителната среда в шофьорската кабина и слага учащите се в разнородни обстановки на пътя и в работата, тъй че да усъвършенства уменията им за реакция и да развива безвредното държание. Симулаторът е създаден особено за TRANSPRESS и е първият сходен у нас. Използването на подобен метод в повишение на уменията на водачи на камиони е известен през последните години в огромните транспортни компании в Европа и по света.

Новият логистичен център на TRANSPRESS е осъществен със лични средства и финансиране от ОББ, част от KBC Group. Строителството е изпълнено от най-голямата строителна група в България – “Главболгарстрой ” за по-малко от 18 месеца.

Новият логистичен център на TRANSPRESS в цифри

40 дка обща повърхност въз основата
8 хиляди кв. м РЗП на крос-докинг платформа, склад, офисни площи и център за обслужване
100 камиона и 300 автомобила потенциал на паркинга
60 рампи за товарене и разтоварване на камиони
60 камиона се товарят и разтоварват в една и съща минута
24/7 режим на работа
до 12 000 тона обработени товари за денонощие
до 15 000 палета за денонощие
над 4 млн. палета за година
100 нови работни места

*Източник: TRANSPRESS
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР