Това е най-дълбоката тежка политическа криза в историята на страната

...
Това е най-дълбоката тежка политическа криза в историята на страната
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Нито втори, нито трети мандат ще се осъществи, директно отиваме на избори 2 в 1

" Това е най-дълбоката тежка политическа рецесия в историята на страната след Освобождението ", съобщи пред Euronews Bulgaria социологът от " Тренд " Димитър Ганев във връзка обстановката с неуспеха на договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по реализирането на първия управнически мандат.

" Започна развой на предоговаряне, което е комплицирано. От некоалиция трябваше да се направи коалиция и от състав на Министерски съвет, да се направи типично съдружно държавно управление с представители от двете обединения. В този опит за надцакване, контра, реконтра, предоговаряне, излязоха отвън надзор. В един миг се изпусна обстановката, споделиха се тежки думи, от които беше доста мъчно да излязат ", аргументира се Ганев.

По мнението му, нито втори, нито трети мандат може да се реализира, непосредствено отиваме на избори " 2 в 1 ".

" Политическите партии, които явно имат проблем с доверието, го имат и поради това, че не схващат своето предопределение да пазят ползите на огромна обществена група. Те са планове за власт. В Германия договарят няколко месеца и доближават до сделки от 500-600 страници документи подписват ", разяснява от своя страна политологът Страхил Делийски.

Според него задаващият се кабинет ще е с необятно посланичество.

" Как да нямаме политическа рецесия, като последните 2-3 години се връщаме в изходни позиции ", добави Делийски, визирайки репликите и обвиняванията сред некоалиционните сътрудници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР