Това е моментът, в който терорист с вик "Да живее

...
Това е моментът, в който терорист с вик "Да живее
Коментари Харесай

Шок: Терорист с вик "Алах е Велик" коли двойка в Манчестър ВИДЕО

Това е моментът, в който терорист с зов "Да живее Ислямска страна " атакува и ръга с нож двойка при непредизвикана офанзива.

Махди Мохамуд може да бъде забелязан по какъв начин подвига ножа за филетиране и се доближава към нищо неподозиращия Джеймс Нокс.
Той извиква "Алах е Велик " и "Да живее Халифата ", след което наръгва своята жертва няколко пъти в гърба, раменете и главата.

След това той обръща ножа към приятелката на господин Нокс, Ана Чарлтън, като я порязва по лицето.

26-годишният Махди се призна за отговорен в опит за ликвидиране по отношение на офанзивата, осъществена вечерта преди нова година на гара Виктория в Манчестър.

Защитата му съобщи, че той е диагностициран с параноидна шизофрения. При това в съда бе оспорено, че положението му би трябвало да е попречило на тези негови дейности.


Служители на Британската транспортна полиция са чули виковете за помощ на двойката и са се притекли на помощ.

По думите им, Мохамуд "се е държал като животно ", бил е оглупял и е желал непременно да ръга и да коли.


Терористът е бил обезвреден първо с пикантен спрей, а по-късно и с електрошоков револвер. Нападателят обаче бил с доста дебело палто, което шоковият заряд не е могъл да пробие.

Затова терористът се нахвърлил да коли служителите на реда. Преди служителите на реда да съумеят да го гътнат на земята, Махмуд съумял да забие ножа си в рамото на един от тях.

В резултат на нападението Нокс е получил 13 рани, в това число и фрактура на черепа. Госпожица Чарлтън е била с продънен десен бял дроб и рана по челото, дълбока до самата кост.
Обвиняемият, холандски жител родом от Сомалия, е дошъл във Англия, когато е бил единствено на 9 години. Радикализирал се е в интернет.



Мохамуд се е признал за отговорен в в съда в Манчестър във вторник по три обвинявания в ликвидиране.

Той също се е признал за отговорен в притежанието на материал или документ, който би бил влезнал в приложимост на човек, подготвяш се да извърши терористичен атентата. Материалът е бил озаглавен "Седемте най-смъртоносни метода за удар с нож ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР