"Това е много силен политически сигнал и към българските политици,

...
"Това е много силен политически сигнал и към българските политици,
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Делян Пеевски няма роля в управлението на ГЕРБ

"Това е доста мощен политически сигнал и към българските политици, и към българските институции, и към българското общество. Безспорно значи, че институциите надали са се справили добре ".

Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия. Повод за думите му бяха наложените от Съединени американски щати наказания на българи, измежду които предприемачът Васил Божков и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

"В текста няма нито една изненада. Дали това значи уязвимост на държавните институции – мисля, че да. Ние носим отговорност за господин Манолев, само че всички останали фигури са създавани доста преди да се появим ние ", съобщи Дончев. Попитан няма ли Пеевски някаква роля по време на ръководството на ГЕРБ, Томислав Дончев уточни: "Не. Не си припомням той да ни е бил съдружен сътрудник. Каква роля да има? "

"Важно е прокуратурата да ревизира цялата тази информация ", добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Той беше безапелационен, че ръководството на ГЕРБ не е подслушвало политици. "Как си представяте да вземем за пример министър председател вечер край камината да подслушва политици. Ние универсално сме отговорни за всичко, което не е изключително комфортна роля ", съобщи Томислав Дончев.

Попитан ще даде ли ГЕРБ поръчка за присъединяване в възможен предстоящ кабинет след изборите на 11 юли, той сподели: "За мен е съмнително всяко присъединяване е политиката, в случай че не включва сходна поръчка “.

"Не мисля, че обвиняването в токсичност е правилно. Това е част от политическата обстановка – ще мине и ще отмине. Ние ще търсим допустимо най-хубавия резултат на изборите. За мен огромната политическа задача е да се откри модел на някакво политическо равновесие и партиите в идващия парламент да образуват държавно управление, не наложително с нас. Политиката е отговорност – да съставиш кабинет и да има на кого да се сърдят хората ", разяснява Дончев.

"Епохата "Борисов " в ГЕРБ ще продължи ", сподели още зам.-председателят на партията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР