Това е криминално деяние.Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ

...
Това е криминално деяние.Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ
Коментари Харесай

Карадайъ: Призовавам тези депутати, които искат оставка на министри, да съставят кабинет

Това е престъпно действие.

Това разяснява ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в коридорите на Народното събрание във връзка убийството на българския граничар. И напомни, че за престъпните случаи има Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс.

" Трябва да чуем причините на сътрудниците от ГЕРБ, по които желаят оставката на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. Ние помним и едни други министри, които като политически лица се месиха в професионалната активност на полицията и я превръщаха в партийна милиция ", продължи той.

 

Трябва да се извършат съответните дейности от способените органи. Министърът не е служител на реда, не смесвайте предходния министър, който детската му фантазия е била да е полицай. Видяхме какво направи с милиционерските си разбирания и настройки. Престъпниците би трябвало да си носят отговорността и министърът каква виновност има в тази ситуация?, уточни Мустафа Карадайъ.

 

Председателят на Движение за права и свободи напомни, че " един длъжностен кабинет е непрекъснато в оставка от указа за назначение от президента. Служебният кабинет се назначава да организира почтени, транспарантни избори и всички други действия са на втори проект, само че това не значи, че министрите не би трябвало да си правят работата. "

 

Мустафа Карадайъ разяснява и мигрантския поток, който съгласно ГЕРБ се е нараснал, откогато те не са на власт, тъй като границата не се охранявала вярно.

 

" Аз не знам по какъв начин се е трансформирала картината през последните два месеца с миграционните потоци, не съм юрист на служебния кабинет. Доколкото аз следя картината не е кой знае какъв брой по-различна от последната една година. Най-вероятно има пропуски, само че би трябвало да забележим кой носи съответната отговорност. Убеден съм, че министрите би трябвало да подават оставка, само че би трябвало да има съответни причини. Като се избере постоянен кабинет, служебният кабинет ще си замине. Народните представители, които приканват за оставки за министри, по-скоро ние да ги призовем да сформират кабинет ", безапелационен бе той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР