Това е истински кабинет, който ако утре мине в пленарна

...
Това е истински кабинет, който ако утре мине в пленарна
Коментари Харесай

Добрев: Ние сме като камикадзета – поемаме отговорност, без да имаме ясен хоризонт

Това е същински кабинет, който в случай че на следващия ден мине в пленарна зала, можем да се окажем камикадзета, тъй като държавното управление няма явен небосвод. Предлагаме кабинет, който може да извърши стратегическите цели, които стоят пред България – еврозоната и сухопътен Шенген. Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, претендент за министър на енергетиката в оферти от Росен Желязков кабинет.

„ Сега е време да проявим разсъдък, тъй като страната е в невъзможност. Кабинетът би трябвало да бъде подсилен от всички партии, както ние сме се съгласили да бъдем камикадзета, тъй като кабинетът няма явен небосвод, само че би трябвало да реализираме избрани цели. Сега не е време за кавги, а за намиране на работещо решение “, акцентира Добрев пред бТВ.

Той акцентира, че е подготвен да се откаже от министерското място, в случай че това е цената да има държавно управление и то да бъде подкрепено и от ПП-ДБ. „ Бих подкрепил и Венко Сабрутев за енергиен министър, само че бих го направлявал доста деликатно, с цел да не се направи някаква вреда в енергетиката “, добави Добрев.

Той уточни, че продължава да не утвърждава политиката на ПП-ДБ, тъй като България не е в еврозоната поради проинфлационните бюджети на Асен Василев. „ Ние влязохме преди Хърватия в чакалнята, те влязоха, а ние още чакаме “, напомни Добрев.

Той съобщи, че ГЕРБ желаят по-широка поддръжка от всички партии за бъдещото държавно управление и е безапелационен, че сега няма търговия с депутати.

„ Борисов постъпи държавнически като поддържа кабинет на втората партия. Ако отидем на избори през септември, виновността няма да бъде на ГЕРБ и Борисов, а на депутатите, които не са показали разсъдък “, безапелационен е Добрев./ БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР