Това е една истинска история за красотата на любовта. При

...
Това е една истинска история за красотата на любовта. При
Коментари Харесай

Той е на 102, движи се без бастун! Тя на 98, деликатна и изискана! Но младежката им любов не гасне, при това тук, в България (СНИМКА)

Това е една същинска история за хубостта на любовта. При това от тук, от България. От Варна. Разказа я водещата по Българска национална телевизия Мира Добрева, прочетете я, усетете я, изстрадайте я… Толкова е хубава. Ето какво написа Мира в профила си във Facebook:
„ Госпожа Евдокия. Трогателно деликатна, изискана дама. На 98 е и се тормози да не стартира да не помни, по тази причина непрестанно написа, чете и учи наизуст. Някога била библиотекарка и машинописка. Днес написа публикации и очерци и ги разгласява в локалните вестници.
А той е на 102 години! Господин Спасов, който се движи без бастун. Не взима рейс, тъй като не счита, че си заслужава чакането по спирките – върви пешком. Обикаля, с цел да оказва помощ на ветерани и възрастни хора. Двамата стоят пред мен. Нужно ми е време да ги проумея. Не толкоз годините им и това, че столетие близо са дружно, а отношението посред им.
 Той е на 102, движи се без бастун! Тя на 98, деликатна и изискана! Но младежката им обич не гасне, освен това тук, в България (СНИМКА)

Това по какъв начин тя тънко му оказва помощ да се доизкаже, по какъв начин той внимава да не я прекъсне

Как тя продължава мисълта му, а той се смущава да не я засегне, тъй като непрестанно подмята шегички – я за новата й рокля, я за хубавата учителка по френски. Впечатли ме с осанката на български офицер, изтънчените му маниери и премерени думи! Нито един път не се оплака, не изиска нещо…Само се интересуваше добре ли е госпожа Евдокия… А тя току се обърне към него, пък попита: „ Младежо, по какъв начин си, да не ти е студено? ”
Цял ден бяхме дружно. Не ми се тръгваше от Варна. Добре че си взех думите им:
– Хубав е животът, моето дете, обаче идват години на есен. Ние сме стъпили на последната гара, на последния вагон, на последното ходило! И нашият часовник е отмерил 12 без 5. Затова се радваме, когато се разхождаме в Морската градина и виждаме по какъв начин дърветата стартират да краснеят – жълто, алено, зелено – това е есента. Ние минаваме в тази есен и би трябвало да я приемем като нещо напълно естествено!
– Трябва ли човек да е печален от старостта?
– Не, не! Всеки миг от живота може да бъде красив… “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР