Това е един въпрос, който като мантра се развява непрекъснато

...
Това е един въпрос, който като мантра се развява непрекъснато
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Няма личен конфликт между министър-председателя и президента

Това е един въпрос, който като мантра се развява непрестанно във всяко едно студио и във всеки един диалог - по този начин вицепрезидентът Илияна Йотова отговори на въпроса има ли политическо опълчване сред президентството и Министерския съвет. И добави - " в случай че въпросът ви е дали има персонален спор сред министър-председателя и президента, безапелационният ми отговор е не ".

 Илияна Йотова, вицепрезидентът на България: Ако въпросът ви е за какво прехвърчат тези искри, за какво има разнообразни визии, за какво има друг диалог от този, който бяхме привикнали в предходните пет години, отговорът ми е, тъй като има екипи, които имат друго виждане за това по какъв начин би трябвало да се развива България напред. Аз не си представям положителните връзки сред институциите като отношение на съглашателство.
В България дълго време бяхме привикнали, може би в предходните 5 години, когато министър-председателя се обади на президента и му подреди какво да прави. Този интервал завърши, безапелационна беше Йотова.
Илияна Йотова, вицепрезидент на България: Ние дойдохме в тази институция с съответни обещания към българските гласоподаватели и считам, че за година и 9 месеца, не сме изневерили на това, което сме говорили в предизборната акция.
Според вицепрезидентът политиците би трябвало да се срещат по-често- " дано си останат разликите, само че да има срещи ".

По мотив вота на съмнение от страна на Българска социалистическа партия на тематика опазване на здравето Йотова разяснява, че това е част от демократичния развой в една страна. Докато не се обърне философията в опазването на здравето и в нейния център в действителност не остава грижата за индивида, няма по какъв начин да повярват хората, че тази система ще работи в техен интерес, счита вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя описа и за визитата си в Украйна, където са били в 7-8 села с плътно население от български генезис, наследници и потомци на хора, които са се изселвали там още през 19 век, както и измежду българската общественост в два огромни града в Украйна. Разговаряхме искрено за всички проблеми. Това са хора същински родолюбци, показа Йотова. Най-голямата им болежка и паника е обвързвана с опазването на българския език, добави още тя.

Толкова доста хора от България към този момент живеят отвън територията на страната - не приказваме единствено за историческите диаспори, само че и за новата икономическа миграция, изясни вицепрезидентът.
Илияна Йотова, вицепрезидент на България: Няма по какъв начин да ги върнем, без да създадем задоволително претекстове на тези младежи да се върнат у нас. Да видях какво им предлага България, какво развиване им предлага. И това важи освен за тях, това важи и за личните ни деца тук.
Демографската рецесия е нещо, което нормално е доста хубава тематика в предизборни акции и по-късно сякаш няма никакво развиване, изясни тя.
Илияна Йотова, вицепрезидент на България: Аз бях сюрпризирана доста от една вест, която се промъкна през вчерашния ден във връзка с правата на младите дами в майчинство. Едно предложение да не им се дава изобщо никаква отмора след раждането на бебето - е, по този начин ли се подтиква една страна, в която има толкоз тежка демографска рецесия?
Какво предлагаме на младежите, споделили ли сме по какъв начин ще развиваме България през идващите 10-15 години, има ли го в нечия стратегия, попита тя. И добави, че би трябвало да се дефинират 4-5 целта, в които страната има запас да се оправи.
Илияна Йотова, вицепрезидент на България: Нека, когато приказваме за народен консенсус и цели, да създадем по този начин, че тези стратегии да се извършват дълготрайно, без значение кой ще победи на идващите избори, когато и да са те и която и политическа партия да пристигна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР