Това е ден четвърти от . От 15 до 30

...
Това е ден четвърти от . От 15 до 30
Коментари Харесай

Здравословен обяд за ученика - хапки-сърца, овесени бисквити и кисело мляко с касис

Това е ден четвърти от. От 15 до 30 септември, в интервал от две седмици, ще ви представяме примерни обяди за вашия възпитаник. Обяд, който е апетитен, здравословен, който приготвяте персонално и с обич за вашето дете.

Вчерашната тортиля е ометена. Дара има тази образователна година за пръв път собствен мобилен телефон и денем ми се обади, че си е изяла всичко. А аз, затаила дефинитивно мирис, чух заветното: " Гладна съм ". Дали хитрува с някаква цел - прекомерно допустимо е, само че фактът си е реалност - целият обяд е изяден. Разбира се, взехме я по-рано от учебно заведение и тя в действителност беше гладна.

За обяд измислих нещо, което влезе в приложимост и на фамилията, във разновидността за нас сложих и чесън:

Хапки с пастет от извара и печен пипер, завършени като сърца.

На тази концепция – да режа формички ме подсети една читателка, която разяснява моите царевични мечета във Facebook. Тя правела кекса в тава, а след това изрязвала в каквато форма желала. Така се вършат всевъзможни фигурки. Това е доста добър вид за хапки с клечици за рождени дни.

За да се получи за двойни хапки и без клечки, би трябвало филиите да бъдат компактно слепени. В този смисъл да се постави нормалното за сандвич не е добра концепция, тъй като ще се разпаднат. Но пастети, дипове и така нататък са идеални. Аз разруших с пасатора 200 гр извара, две червени печени пиперки и две-три лъжици зехтин.

Намазах от пастета сред две филии пълнозърнест самун и с формичка за сладки от всяка двойка се получиха две двойни сърца. Сложих й общо 6 – дребни са, забавни са, уповавам се – вкусни за нея.



Понеже дадох обещание да направя сладки с шоколад, за към час съумях да изпека две тави чудесни сладки по рецептата, с която аз с нейна персонална помощ дебютирахме, по този начин да се каже, в Hera.bg преди повече от 4 години.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР