Това е дълъг период от време. Почти 1 месец след

...
Това е дълъг период от време. Почти 1 месец след
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев разказа за ада на К-19, лекували го като Тръмп

Това е дълъг интервал от време. Почти 1 месец след изписването ми. Имам още време за възобновяване. Неприятен миг в живота. само че както споделят хората, това което не ни убива ни прави по-силни.

Това сподели шефът на „ Св. Екатерина “ и народен съветник по кардиохирургия проф. Генчо Начев в ефира на Нова тв, разказвайки за това по какъв начин е прекарал К-19.

"За мен особено това беше един катарзис. Една психо-емоционална смяна от тъгата и страданието да се почувства освежен и подготвен за живот.

Периодът в болничното заведение беше задоволително дълъг да направя една равносметка за живота до в този момент. Да си дадеш сметка за това какъв брой положително си направил и какъв брой хора си обидил и от това да си направи изводи какво да направиш оттук насетне. В края на краищата да дадеш повече доброта на тези, които са до теб ", сподели още доктор Начев.

По думите му по време на боледуването си той е измършавял с цели 13 кг, също по този начин е ходел мъчно. "Веднага би трябвало да се каже, че имаше и хора, които са по-зле. Аз не бях в интензивно поделение. Има хора, които още по-тежко са го изкарали от мен. Човек не може да е воин в тази конюнктура ", добави професорът.

Д-р Начев описа и по какъв начин е почнало всичко. "Нямах никакви недоволства. Със сигурност не съм се заразил в болничното заведение. Там има доста строги ограничения. Започнах лекуване у дома, стартира по-късно кашлица. Заради кашлицата 9 нощи спах седнал, тъй като не можех да легна. Но всичко към този момент е минало ", сподели той.

По думите му, той е бил лекуван по сходен модел на този, с който бе излектван от К-19 и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

"Дексометазона е рутинна терапия. Това, което отвън стандарта използваха при мен, е лекуването с плазма - от по-млад от мен сътрудник от Медицинска академия, към този момент прекарал вируса, и Ремдесивир, с което лекуваха и президента Тръмп. Приемах вливания с витамини. Аз съм първия в България, на който беше прибавен Ремдесивир. След петте инфузии нещата се оправиха и бях изписан ", описа доктор Начев.

Относно хода на възобновяване си професорът добави, че е почнал с малко фитнес, само че е мъчно. При по-големи старания се уморява, само че това са естествени неща.

Професорът бе безапелационен, че неналичието на дисциплинираност и неспазването на ограниченията ще ни изиграят неприятна смешка в битката с вируса.

"Голяма неточност е разхлабването на ограниченията и неносенето на маските. Личната дисциплинираност е от огромно значение - не толкоз за себе си, а за близките. По простата причина е, че в случай че не го правиш, то се връща назад. Трябва да бъдем дисциплинирани. Много са философите в България, по тази причина доста хора се изричат не изцяло готови. Има правила, които са наложени и ние би трябвало да ги съблюдаваме - стерилизация, носене на маски, съблюдаване на отдалеченост ", сподели той.

Професор Начев разяснява и скока на инфектираните с К-19 през последните дни. "600 не е действителната цифра. Цифрата е доста по-голяма. Не би трябвало да забравяме, че доста хора са заразоносители и не са си правили PCR ", разясни той.

По думите му, въпреки всичко вървим към придобиването на групов имунитет.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР