Това е чиста форма на репресия“. Така бившият вътрешен министър

...
Това е чиста форма на репресия“. Така бившият вътрешен министър
Коментари Харесай

Младен Маринов за спецоперацията в Стамболийски: Ако някой не е престъпник, не може да прескачаш оградите с дълго оръжие

" Това е чиста форма на принуда “. Така някогашният вътрешен министър  Младен Маринов дефинира в предаването " Важните приказват " на Радио " Фокус " дейностите на Икономическа полиция в Пловдив по отношение на регионалния координатор на ГЕРБ и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев. Според Маринов, не е било належащо да се ползва такава мощ по отношение на него. " Ако против някой има досъдебно произвеждане и той не е престъпен нарушител, който се търси или е умъртвил човек, или направил тежко закононарушение, което изисква неотложно задържане, не може да подходиш по подобен метод с него – с маскирани служители на реда и доколкото знам, да прескачат оградите с дълго оръжие и така нататък  В същото време към този човек да няма никакво обвиняване. Това за мен е опит за отклонение на вниманието от належащите проблеми “, сподели Маринов.

" Не може при подобен човек да отидете с пушки и с дълго оръжие, а граничарят на границата да патрулира с револвер, защото не му е обещано дълго оръжие. И да бъде убит. Къде е по-неизвестна обстановката? Неизвестна е обстановката на границата ", разяснява още Младен Маринов.

За това, че е било употребявано дълго оръжие против Мараджиев, бил споделил самият министър Демерджиев в Парламента, разясни Маринов.

" Дългото оръжие, то не е единствено за моментна обстановка. Това работи превантивно, когато се знае, че там се охранява с дълго оръжие. Голяма част от хората, като знаят, че си по-сериозно въоръжен, естествено, ще си създадат сметка. Ще има такива, които ще се пробват, само че ние би трябвало такива сигнали да даваме – че сме твърди в дейностите, знаем какво вършим и ще бъдем безкомпромисни ", сподели още някогашният вътрешен министър Младен Маринов.

Петя КУЗЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР