Това, че трябва да влезем в т.нар. „чакалня“ на еврозоната

...
Това, че трябва да влезем в т.нар. „чакалня“ на еврозоната
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Бизнесът трябва да се настрои за оцеляване в променящата се среда

Това, че би трябвало да влезем в така наречен „ чакалня “ на еврозоната е тематика от 15 години насам. Време е България да заеме мястото си в най-престижния клуб. Това е заложено и в контракта ни за присъединение към Европейски Съюз. Това съобщи някогашният вицепремиер и някогашен обществен министър Лидия Шулева в предаването "Лице в лице " по БТВ.

„ Влизането ни в ЕРМ-2 несъмнено трябваше да бъде направено. Със сигурност ще има анализатори, които ще дават своята преценка дали капитализирането на една банка е най-удачният метод. Твърде доста са изискванията, които България би трябвало да извърши “, добави тя.

Стратегическо е влизането ни в чакалнята за еврозоната, уточни Емил Караниколов

„ Държава, която се причислява към този клуб би трябвало да има доста добре настояща правосъдна система и сполучлива битка с корупцията. За Шенген нещата стоят по същия метод “, акцентира Лидия Шулева.

„ Ние живеем в един мощно изменен и изменящ се свят. Това е една нова действителност, в която би трябвало да се научим да живеем. Ще бъдем принудени да променим метода си на работа “, разяснява някогашният обществен министър във връзка икономическите последици след пандемията от COVID-19.

„ Вече се наложи един термин, обвързван със тактика на водене на война при несигурна среда - "VUCA ". Той е мощно използван и в стопанската система. При VUCA актуалният свят би трябвало да настрои своите тактики за оцеляване. Трябва да имаме един еластичен и динамичен бизнес, с цел да е по-устойчив. Най-важното от всичко е, че прогнозите, които се правеха до момента, към този момент са минало, с тях не може да се работи. Трябва да се създадат изводите от това по какъв начин реагирахме и да се избегне реакцията на безредните дейности. Ако не влагаме в нововъведения няма да можем да реализираме тази еластичност и резистентност, за която всички приказват “, изясни Шулева.

"По думите ѝ пред държавното управление подобен вид въпроси не стоят. Трябва да се даде опция на новаторските бизнеси да се развиват. Добре би било да се създадат отстъпки. Това ще помогне на страната ни освен да излезем от рецесията, а и да вървим напред “, прикани тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР