Това, че Тодор Тагарев е опасен като министър на отбраната

...
Това, че Тодор Тагарев е опасен като министър на отбраната
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Тодор Tагарев е опасен за България

„ Това, че Тодор Тагарев е рисков като министър на защитата е позиция на Българска социалистическа партия не от през днешния ден и не от през вчерашния ден. Още при съставянето на кабинета „ Петков “ предлагането на Политическа партия за боен министър беше Тодор Тагарев. Знаете, ние се обявихме изрично срещу и той не стана боен министър “. Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Ирена Анастасова пред Euronews тази заран.
„ Нашите съществени подозрения са свързани с това дали министър Тагарев отстоява българския народен интерес във всичките си визити или слага под риск сигурността на българските жители и заплашва България да бъде въвлечена във война. Настояваме да го чуем с цел да забележим какви ги е сътворил за следващ път “, уточни Ирена Анастасова.
„ Престижно е да се оказва помощ на Украйна – споделиха ръководещите. А българският народен интерес? До момента е дадена помощ на стойност 47 млн. евро “, съобщи националният представител от Българска социалистическа партия и като дълготраен учебен шеф сложи въпроса: „ Колко години настоявахме за еднократна помощ за 15 септември за всички деца от начален стадий. И за това бяха нужни 30 млн. лева Това ръководство, с изключение на да оказва помощ на Украйна по какъвто и да било метод, друго за 9 месеца не е свършило, няма нито една промяна в нито една сфера “, уточни Ирена Анастасова.
„ Денков отхвърли на думи, че ще се изпращат бойци в Украйна, само че ще подписва съглашение. Ние не знам какво има в това съглашение. Поради тази причина настояхме да пристигна през днешния ден и да каже – на българските жители да каже “, сподели още националният представител от Българска социалистическа партия.
В диалога за Европа тя разяснява, че Макрон е останал в изолираност след изказването си, тъй като доста други водачи са изразили мнение, че това е рисково говорене. По думите ѝ актуалните европейски водачи се плъзгат по събитията, не пазят ползите на Европа – дейностите им рефлектират доста повече върху европейските страни и доста по-малко в Русия. „ За разлика от други европейски водачи, които преди години движеха Европа напред “, уточни Ирена Анастасова.
„ Безвремие “ – по този начин тя дефинира ръководството на страната. „ Представете си, че работите някъде и на всеки 9 месеца началникът ви се сменя – вкарва нови правила, нови условия, нова визия за развиване, няма ли да се отрази на работата на всички. Това е същото. Тези 9 месеца бяха потресаващо цялостни със кавги сред съдружните сътрудници и с нищо друго. Това е нездравословно за страната “, безапелационна бе Анастасова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР