Това, че политическите партии не можаха да направят правителство не

...
Това, че политическите партии не можаха да направят правителство не
Коментари Харесай

Йотова: Очевидно има кръгове в България, които се страхуват от високия рейтинг на президента

" Това, че политическите партии не можаха да създадат държавно управление не е виновност на президентската институция ", съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ България има потребност от смяна и от промяната на този модел, който ръководи 12 години. " Продължаваме да бъдем на страната на хората, които бяха на улицата. Промяната е развой, не може една политическа мощ да присвоява думичката смяна ", добави вицепрезидентът.

  " На последната лидерска среща в петък сред водачите на Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък " можеха да създадат тъй че служебният кабинет да бъде към този момент в историята ", добави Илияна Йотова.

Това, че президентската институция дава време и толеранс на настоящето Народно заседание вицепрезидентът разяснява с думите: " Това беше желанието на не дребна част от политическите партии, показани в днешния парламент, президентът се съобрази с това ".

Илияна Йотова разяснява и датата на идните предварителни парламентарни избори.

" Не зная дали датата ще бъде 2 април, президентът ще я реши. Предизборната акция не е спряла от датата на осъществяване на предходните избори. Не сме имали никакво съмнение във връзка с Гълъб Донев ", съобщи тя.

 Информациите за политически план на президентството разяснява с думите, че " явно има кръгове в България, които се опасяват от високия рейтинг на Румен Радев. В нашите диалози през всичките тези години не е ставало дума да се прави политически план "

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР