“Това, че наблюдаваме две войни, е функция малко на медиите.

...
“Това, че наблюдаваме две войни, е функция малко на медиите.
Коментари Харесай

Димитър Бечев: Между Украйна и Газа има връзки

“Това, че следим две войни, е функционалност малко на медиите. Има война и в Судан, революция с доста жертви, просто не е в полезрението. Има война в Етиопия ”, съобщи в “Кой приказва ” с Александър Детев по Дарик Димитър Бечев, учител в Оксфорд, старши помощник към Атлантическия съвет. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12022
“Между Украйна и Газа има връзки. Не че “Хамас ” работят под управлението на Путин или на Пекин, само че е реалност, че вниманието доста се отклони към Израел и протичащото се в Газа беше маркирано и от Зеленски. Така Украйна получава по-малко внимание ”, подчета Бечев.

По думите му спорът в Украйна е дълготраен и няма да свърши скоро. Той предвижда, че ще има още доста жерти и опустошения.

За украинците не е въпрос на избор, а въпрос на живот и гибел - те би трябвало да отстояват своя суверенитет, акцентира преподавателят.

Според него в Израел обстановката е по-различна - там има най-различни нюанси най-много в Европа. В Съединени американски щати има по-скоро единодушие. 

“Не би трябвало да преувеличаваме до каква степен властимащите имат спогодба за човешки права. Въпреки че доста постоянно ръководителите приказват за тях, ползите имат тежката дума ”, заключи Димитър Бечев.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР