Това, че г-н Иван Гешев беше отстранен от поста главен

...
Това, че г-н Иван Гешев беше отстранен от поста главен
Коментари Харесай

Нели Куцкова: Сарафов години наред работеше с Гешев, а сега се оказа борец срещу гешевизма

„ Това, че господин Иван Гешев беше отхвърлен от поста основен прокурор е добре, защото той не трябваше въобще да бъде избиран. Благодарение на неговото държание и обществени изказвания, на всеки български жител му стана ясно какъв е казусът в прокуратурата ”, разяснява в ефира на „ Здравей, България ” Нели Куцкова, някогашен ръководител на Съюза на съдиите в България.
„ Друг е въпросът, че по-късно беше изненадваща бързината, с която бе избран господин Борислав Сарафов. Той години наред работеше с Гешев, бяха един екип. Защитаваше го и в този момент внезапно се оказа, че е герой против „ гешевизма ”, уточни още тя.
На въпрос може ли да се нападна пред съда назначението на Сарафов, Куцкова съобщи, че административният съд може да се произнесе единствено по отношение на процедурата, само че не и по отношение на преценката на качествата на индивида.
„ В качеството си на шеф на Националната следствена работа Сарафов няма взор върху цялата работа на прокуратурата, само че за делата на " трупчета " не може да не е имал визия ”, допълни Нели Куцкова. 
Според нея първо би трябвало да бъде определена парламентарна квота за нов Висш съдебен съвет, според настоящия Закон за правосъдната власт.
„ Чувам, че първо би трябвало да се одобряват конституционните промени. Това прави още по-вероятно актуалният Висш съдебен съвет да избере нов основен прокурор ”, съобщи още тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР