Това беше решението на един човек да започне напълно необоснована

...
Това беше решението на един човек да започне напълно необоснована
Коментари Харесай

Джордж Буш заклейми бруталната инвазия на Путин в... Ирак

Това беше " решението на един човек да стартира изцяло голословна и брутална инвазия в Ирак " . Това съобщи някогашният президент на Съединени американски щати Джордж Уокър Буш, преди бързо да се поправи, уточнявайки, че е желал да опише войната на съветския президент Владимир Путин против Украйна, оповестява " Вашингтон поуст ".

Ирак също, по този начин или другояче, добави той под носа си измежду смеха на публиката по време на тирада на събитие в Далас, щата Тексас.

Въпреки че някои обърнаха лапсуса на смешка, мнозина побързаха да се нахвърлят на гафа на Буш след близо две десетилетия на остри рецензии , че той безпричинно е почнал нашествието на Съединени американски щати в Ирак през 2003 година, в това число и обвинявания, че 43-ият президент е военнопрестъпник - както някои жигосаха и Путин след нашествието му в Украйна, която беше остро разкритикувана от интернационалната общественост.

Не ми е смешно и допускам, че не се смеят и фамилиите на хиляди американски бойци и стотиците хиляди иракчани, починали в тази война, съобщи Мехди Хасан, демократичен коментатор и новинарски водещ по време на постоянната си емисия.

" Колко американци бяха изпратени от него да загинат за една неистина? Отвратително ", написа в Туитър консерваторът и медийна персона Тим ​​Йънг.

Former President George W. Bush: “The decision of one man to launch a wholly unjustified and brutal invasion of Iraq. I mean of Ukraine. ”
— Sahil Kapur (@sahilkapur)
Най-малко 200 000 цивилни починаха вследствие на " директно обвързвано с войната принуждение " по време на нашествието на Съединени американски щати в Ирак, съгласно Института за интернационалните и публични въпроси " Уотсън " към университета Браун.

Оттогава политическият консенсус измежду мнозина от политическата левица и десница се насочи към това значително да осъди войната, като редица претенденти за президент и други политици бяха подтикнати да заявят, че са срещу нашествието в Ирак.

Дори братът на Буш - Джеб, в президентски спор през 2015 година, когато беше запитан дали " войната на брат Ви е неточност ", съобщи, че нахлуването е било неправилно и се основава на " неправилно разузнаване ".

Точно преди да допусне гафа, 75-годишният Буш, който оправда неволната неточност с възрастта си, сравняваше ръководството на Русия и Украйна. Той похвали украинския президент Володимир Зеленски, който назова " готино малко момче " и " Чърчил на 21-ви век ".

Що се отнася до Русия, той съобщи, че нейните избори са фалшифицирани, а политическите й съперници са в пандиза.
 Байдън с двоен лапсус: Сбърка Афганистан с Украйна и Ирак
Байдън с двоен лапсус: Сбърка Афганистан с Украйна и Ирак

Американският президент въпреки всичко съумя да се поправи сам
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР