Това беше едно от най-непонятните изказвания, правени някога от футболист.Когато

...
Това беше едно от най-непонятните изказвания, правени някога от футболист.Когато
Коментари Харесай

След 30 г. Кантона разкри смисъла на свое култово изказване

Това беше едно от най-непонятните изявления, правени в миналото от футболист.


Когато Ерик Кантона сподели на конференция през 1995 г: " Когато чайките следват траулера, това е тъй като си мислят, че сардините ще бъдат изхвърлени в морето ", всички останаха да се чешат по главите, заяви „ Гардиън‘.

Какво, по дяволите, означаваше това? Нима Кантона беше освен звезден нападател, само че и мъдрец? Единственото, което той можеше да каже като пояснение, беше: това значи това, което значи.

Сега, след десетилетия на спекулации и разбори, 57-годишният мъж съобщи, че това е било първото нещо, което му е пристигнало на разум, откакто е бил заставен да приказва пред публицисти. А съвсем 30-годишното му безмълвие по тематиката било самобитно възмездие към пресата, която съгласно него го била " унищожила ".

Бившият футболист, трансформирал се във фотограф, артист, режисьор на документални филми, състезателен треньор, стихотворец, а в този момент и артист, направи своето сякаш дълбокомислено изявление за чайките и сардините, откакто му беше подредено да приказва пред пресата, с цел да изясни прословутия си кунг-фу ритник върху афектиран почитател на " Кристъл Палас " по време на посещение на " Селхърст Парк " през януари 1995 година

Кантона получи възбрана за игра до края на сезона и едвам избегна да бъде изпратен в пандиза за нахлуване, откакто присъдата от две седмици затвор беше понижена на общественополезен труд. Въпреки това пресата се забавляваше.

Манчестър Юнайтед беше подложен на критика, че му е лишило 36 часа, с цел да му забрани да играе, до момента в който Mirror разказа това като " нощта, в която футболът умря от позор " и назова Кантона " вманиачен ", а Express го упрекна в " безспорен бандитизъм пред деца ". Брайън Клъф, някогашният управител на " Нотингам Форест ", споделя за играча, че би му " отрязал топките ".

През идващите два дни ритникът беше показан 93 пъти по малкия екран. По-късно Кантона сподели, че съжалява единствено за едно: " Щеше ми се да го бях ритнал по-силно ".

Тази седмица Кантона се появи в известното френско чатшоу C dans l " air, с цел да извърши ария от новия си албум, и се засмя, до момента в който си спомняше по какъв начин тази фраза е хвърлила в бяс английската преса.

" След решението на съда те (Манчестър Юнайтед) желаеха да приказвам пред пресата. Аз не желаех, само че те споделиха, че е значимо, че би трябвало да приказваш с пресата. Така че споделих: Добре, ще приказвам с пресата “, описа французинът.

" Те желаеха от мен да приказвам, аз приказвах. То просто излезе от устата ми и по-късно си потеглих. А пресата, всички се пробваха да намерят смисъл в това и да създадат всичко философско. Знаете ли, то просто излезе така; може би пристигна от подсъзнанието ми и може би неумишлено сътвори смисъл, само че най-хубавият смисъл беше: вие ме карате да приказвам, аз приказвам и кой се интересува дали думите имат смисъл ", добави той.

Кантона, който вкара 82 гола за Юнайтед и завоюва четири трофеи на лигата и две дубъл трофеи, добави: " Знаете ли, те (пресата) ме унищожиха. Но в прочут смисъл си отмъстих. Всички те се опитваха да намерят смисъл и ме помолиха да обясня, а аз не споделих нищо. "

Чайките се появяват в песента му I Love You So Much от неотдавна издадения му албум Cantona Sings Eric. Песента е отдадена на Манчестър и той я извърши пред възторжената аудитория в града през октомври предходната година на първия си формален концерт.

" Жителите на Манчестър ми дадоха толкоз доста, че желаех да им върна нещо. Манчестър през 90-те години на предишния век беше Манчестър Юнайтед ", сподели Кантона пред C dans l " air и добави: " Ние бяхме рок звезди. Израснах, прекарах време с клуба, който съумя да стане първенец след 26 години без трофеи, това беше подобен град на вярата и към момента е подобен в този момент "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР