Това беше една от най-слабите речи на Владимир Путин, изцяло

...
Това беше една от най-слабите речи на Владимир Путин, изцяло
Коментари Харесай

Проф. Румен Кънчев: Чухме една от най-слабите речи на Путин, говори за нов световен ред, но не посочва какъв

" Това беше една от най-слабите речи на Владимир Путин, напълно ориентирана към присъстващите в залата, които носят на плещите си войната в Украйна. Те не бяха изключително въодушевени. Видяхме единствено, че Дмитрий Песков е благополучен. Путин още веднъж наскърбяваше и заклеймяваше Европа, наричайки я неонацистка ". Това съобщи някогашният зам.-министър на защитата проф. Румен Кънчев пред БНР.  

" Той провокира смях, като сподели по какъв начин с две писма до НАТО предложил проект за мир, а в тях в действителност съветският президент желае евакуиране на натовските сили от Украйна. Обама си беше въобразил, че може да построи по-тесни връзки с Медведев като по-диалогичен. Тогава беше подписан контракта СТАРТ. Той е 10-годишен и доста значим, тъй като дава опция на съветски екипи да ревизират да вземем за пример има ли нуклеарно оръжие на американските полигони. Този контракт е стратегически и доста значим за нуклеарния баланс в цялата планета, а освен сред Съединени американски щати и Русия. Излизането от контракта дава опция за безотговорно увеличение на нуклеарното оръжие, както беше при Студената война. Същевременно Путин се похвали, че е подписал декрет за въвеждане на нови нуклеарни системи ", разяснява специалистът по защита. 

" Русия към този момент е подготвила своите елементи в Украйна за офанзива до 2-3 седмици. Очакваме инвазия в Луганска и Донбанска област. Украйна би трябвало да издържи. Тя е окуражавана от Запада. Той ще продължи да консолидира международното мнение посредством дипломация, с цел да изясни какво се случва в Украйна. Путин в речта си приказва за нов международен ред, само че не показва какъв ще бъде той и какви ще са критериите за полюсите в него. Речта беше за вътрешно прилагане, въпреки че Путин имаше опция да направи крачка в другата, градивната посока ", сподели още проф. Кънчев. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР