Това алармира пред БНР депутатът от ПП Александър Дунчев, който

...
Това алармира пред БНР депутатът от ПП Александър Дунчев, който
Коментари Харесай

Дунчев: В горите около Своге тече незаконна сеч frognews.bg

Това сигнализира пред БНР депутатът от Политическа партия Александър Дунчев, който е и някогашен началник на Агенцията по горите. По думите му продължаващите сечи са " сигнал, че имаме чадър на страната върху дървената мафия ".

 

" Само оня ден установихме брутална противозаконна сеч в сечище от 300 дка, което след инспекция на Агенцията по горите през вчерашния ден беше спряно, бяха написани куп актове ", разясни той.

 

" Доказателството за държавния чадър на равнище горско стопанство върху фирмичката – един разбойник от село Огоя, който сече в региона, е това, че беше оставен лицензираният лесовъд на компанията да си маркира със личната марка дърветата за сеч. Тоест, ние сме дали на компанията да си избира какво да сече в гората. До такава степен е чадърът на страната. И това е върхът на айсберга, не сме разкрили цялата скица. "

 

В предаването " Преди всички " Дунчев съобщи, че " това е борбата ", поради която самият той влиза в Народното събрание. Според него " с това рисково болшинство " може да се изопачи и най-хубавият законопроект, който да се трансформира в корупционна скица. Затова по думите му битката ще е за осветление през парламентарния надзор " кои са хората ", които упражняват този държавен чадър " върху дървената и ловна мафия ".

 

Той даде и различен неотдавнашен образец – в Самоковско са били спрени 600 дка противозаконни сечища на компания от село Доспей.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР