Тото Волф определи Верстапен като длъжник на Ред Бул. Според

...
Тото Волф определи Верстапен като длъжник на Ред Бул. Според
Коментари Харесай

Шефът на Мерцедес направи интересно изказване за Верстапен

Тото Волф дефинира Верстапен като дебитор на Ред Бул. Според австриеца околните връзки сред спортния шеф на австрийците Джонатан Уитли и Майкъл Маси са оказали въздействие върху решението на австралиеца по време на Гран при на Абу Даби през 2021.

В новия документален филм на Скай Спортс „ Дуел: Хамилтън против Верстапен “ Волф счита, че събитията в противоречивата Гран при на Абу Даби и предпоследното съревнование за сезона в Саудитска Арабия имат прекалено много прилики между тях. Според него Маси е сключил „ договорка “ със спортния шеф на Ред Бул Джонатан Уитли за позицията на Верстапен на стартовата решетка при рестартирането на надпреварите на Яс Марина и в Джеда.

„ Джонатан Уитли си е приключил работата. Той употребява Майкъл Маси освен в Абу Даби, само че и преди този момент. Верстапен е дебитор на Ред Бул. “, сподели Волф.

Волф в никакъв случай повече не желае да беседва с някогашния автобус шеф.

Решенията, взети по време на интервала на автомобил за сигурност в последните обиколки на Гран при на Абу Даби, разрешиха на Верстапен да изпревари Люис Хамилтън в последната обиколка. По този метод водачът на Ред Бул завоюва международното състезание.

След следствие на събитията от страна на ФИА се стигна до уволнението на Маси.

Междувременно Волф сподели, че се надява да „ продължи напред “ след случилото се, само че няма никакво предпочитание да беседва с Маси.

„ Не сме говорили след надпреварата в Абу Даби. Никога повече не бих общувал с него “, добави шефът на Мерцедес.

Волф обаче счита, че той е бил „ жертва “ на структурата на ръководство на надпреварата, която от този момент е претърпяла промени в границите на следствието на новия президент на ФИА.

„ Решенията му бяха неверни и съм сигурен, че съжалява за тях„, изясни австриецът. Проблемът със структурата трябваше да бъде забелязан от ФИА доста по-рано. “

Австриецът продължава да е сърдит от случилото се в средата на декември. Все отново той призна, че Верстапен заслужава купата си.

„ Съчувствам на Макс. Въпреки всички тези събития той заслужава международния шампионат “, завърши Тото Волф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР