Тотнъм победи Лестър с 4:2 в мач от последния 38-и

...
Тотнъм победи Лестър с 4:2 в мач от последния 38-и
Коментари Харесай

Лестър се срина срещу Тотнъм

Тотнъм победи Лестър с 4:2 в мач от последния 38-и кръг на Висшата лига и по този метод изхвърли " лисиците " от място в Топ 4. С успеха си " шпорите " се класираха в Лигата на конференциите. Домакините откриха резултата посредством Джейми Варди (18), който бе прецизен от дузпа, само че четири минути преди края на първото полувреме Хари Кейн изравни. В началото на втората част още веднъж нападателят на " лисиците " бе прецизен от бялата точка, само че за повторно в мача гостите изравниха този път с попадение на Давинсон Санчес.

В крайното класиране на Висшата лига Лестър остава на петото място с актив от 66 точки, до момента в който Тотнъм е седми с четири по-малко.

Гостите стартираха по-добре и още в 3-ата минута имаха опция да открият резултата. Хюн Мин Сон насочи изстрел от границата на наказателното поле, само че топката бе блокирана от Тимъти Кастан.

" Лисиците " дадоха отговор две по-късно, когато Марк Олбрайтън центрира в наказателното поле, само че Мат Дохърти уверено мазета пред Джейми Варди.

В 9-ата минута Юрий Тилеманс центрира от ъглов удар, където Чаглар Союнчу остана непокрит, само че изстрелът му с глава бе слаб и Уго Лорис улови.

Домакините продължиха да бъдат по-активния отбор, само че отбраната пред Уго Лорис се оправи с заплахите. В 15-ата минута Лестър изиска дузпа за нарушаване на Тоби Алдервейл против Джейми Варди, само че основният арбитър Антъни Тейлър не уточни бялата точка. При идващото прекъсване на играта реферът прегледа обстановката с ВАР и промени първичното си решение, акцентирайки бялата точка. Зад топката застана пострадалият Джейми Варди и с изстрел в долния ляв ъгъл осъществя.

" Шпорите " последователно придвижиха играта в по-предни позиции и в 24-ата минута сътвори добра опция след самостоятелна акция на Хари Кейн, само че нападателят бе добре затворен от Вилфред Ндиди и не съумя да нанесе изстрел.

Двата отбора предоставиха равностойна игра в идващите минути. В 36-ата минута Марк Олбрайтън заплаши вратата на гостите, стреляйки от отдалеченост, само че Уго Лорис улови.

Малко по-късно играта се придвижи в наказателното поле на Лестър, само че Чаглар Союнчу се намеси уверено пред погледа на Хари Кейн.

В 41-ата минута отбраната пред Каспер Шмайхел не се намеси добре, което разреши на Хюн Мин Сон да центрира към точката за осъществяване на дузпа, където Хари Кейн с хубав изстрел от въздуха изравни.

" Лисиците стартираха нападателен втората елементи и Нампалс Менди стреля от отдалеченост, само че Уго Лорис улови.

В 51-ата минута домакините получиха втора дузпа, откакто Давинсон Санчес фаулира Джейми Варди в наказателното поле и основният арбитър Антъни Тейлър уточни бялата точка. Отново нападателят застана зад топката и с изстрел в левия ъгъл осъществя.

Седем минути след попадението Лестър имаше още една добра опция. Келеши Ихеаначо стреля в наказателното поле, само че Уго Лорис се намеси уверено.

В 77-ата минута " шпорите " възвърнаха равенството. Хюн Мин Сон центрира от ъглов удар, след което последва неточност на Каспер Шмайхел и Давинсон Санчес с глава осъществя.

Две минути след изравнителното попадение, Хюн Мин Сон бе изведен в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, само че този път вратарят на " лисиците " се намеси уверено и мазета.

В 84-ата минута Келеши Ихеаначо стреля от отдалеченост, само че не съумя да откри задачата.

Три минути по-късно Тотнъм направи цялостен поврат, откакто Гарет Бейл провежда отлична офанзива. Хари Кейн се забави и не съумя да нанесе изстрел към вратата на Каспер Шмайхел. Все отново топката остана в нападателя, който продължи към точката на дузпата, където уелсецът с компактен изстрел осъществя.

Дълбоко в добавеното време на дуела отбраната на Лестър позволи сериозна неточност, от която се възползва Гарет Бейл. Уелсецът напредна и стреля, в началото Каспер Шмайхел избави, само че по-късно атакуващият футболист на гостите осъществя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР