Тоталният хит на Националната опера с Орлин Горанов, Ники Сотиров,

...
Тоталният хит на Националната опера с Орлин Горанов, Ники Сотиров,
Коментари Харесай

Феноменът Mamma Mia! идва във Варна

Тоталният шлагер на Националната опера с Орлин Горанов, Ники Сотиров, Влади Михайлов, Симеон Владов, Весела Делчева и Деница Шопова ще се придвижи в Летния спектакъл край морето за 5 следващи летни вечери. 

Преди по-малко от година водещият оперен спектакъл в България стартира нещо революционно. След потвърдения си дълготраен триумф с оперни и балетни шедьоври, от дълго време оценени освен от родната аудитория, само че и в Русия, Япония, Полша, Германия, Италия, Гърция,  трупата, водена от учен Пламен Карталов пое по пътя на международният мюзикъл. С премиерата на мега шлагера Mamma Mia! предишното лято София беше безусловно взривена. В респектиращата постройка на Софийска опера и балет на ул. Врабча ставаха епични борби за по този начин мечтаните от всички билети, които свършваха пред очите на дългата опашка. На представленията се появи нова свежа и млада  аудитория, която не бе влизала в постройката до този миг. Еуфорията доближи своят връх на третия летен фестивал в Белоградчик " Опера на върховете “, където с изключение на хора от района и арт туристи от София, се появиха стотици почитатели от прилежащите нам страни и цяла Европа. Цяла седмица в дребния град звучаха шлагерите на АББА и всеки искаше да се снима със звездите Весела Делчева, Деница Шопова, Люси Козарева, Ники Сотиров, Влади Михайлов, Орлин Горанов, Симеон Владов и доста други, част от елитния театър.

Тази година Мамма Mia! се завръща с цялостна мощ и ще направи двумесечно Лятно турне из страната. Сандански, Белоградчик, Албена, Варна, Созопол, Пловдив и София ще бъдат огряни от историята на младата Софи, която търси истината за татко си в деня на сватбата си на дребен гръцки остров.

За жителите и гостите на Варна ще има пет поредни представления на 29, 30, 31 август и 1 и 2 септември от 20:00 часа на сцената на Летния спектакъл. Специално за тези спектакли операта закупува най-модерната озвучителна техника и песните на шведската група, изпълнени от невероятните ни актьори, ще звучат като на най-хубавите международни подиуми!

Феноменът Мамма Mia! сътвори една нова многохилядна аудитория, която разбра, че към този момент не е нужно да лети до Лондон и Ню Йорк, с цел да гледа вълнуващ мюзикъл. Това към този момент е реалност на дребната софийска улица Врабча 1, в постройката на най-силната и дейна арт институция в България - Софийската опера и балет! 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР