Тотална доминация на Китай – произвежда 80% от слънчевите панели

...
Тотална доминация на Китай – произвежда 80% от слънчевите панели
Коментари Харесай

Тотална доминация на Китай – произвежда 80% от слънчевите панели в света

Тотална доминация на Китай – създава 80% от слънчевите панели в света

Тотална доминация на Китай по повод произвеждане на слънчеви панели. Азиатската страна концентрира 80% от производството им в международен мащаб.

Китайските производители безусловно „ изпомпват “ толкоз доста сила от слънчевите панели, че се стигна до пренасищане на международния пазар, а оттова и до спад в цената.

Цената им е толкоз налична, че в Германия и Нидерландия даже се употребяват за облицоване на култивиран огради, заяви Financial Times, представен от fakti.bg

Слънчевите панели нормално се конфигурират на покриви,

където могат да улавят най-вече слънчева светлина.

Но предлагането е толкоз огромно, че хората в тези две страни през днешния ден ги слагат на огради.

Това също икономисва скъпи разноски за труд и скеле, нужни за покривни съоръжения.

„ Защо да издигате ограда, когато можете просто да поставите купчина слънчеви панели, даже в случай че те не са тъкмо сложени по отношение на слънцето “, споделя Мартин Броу, началник на климатичните проучвания в BNP Paribas Exane.

Предвижда се доставките на слънчеви панели в международен мащаб да доближат 1100 гигавата

до края на настоящата година — три пъти повече от търсенето, оповестява Международната организация по енергетика в отчет, оповестен през януари.

Цените на спот пазара към този момент са паднали на половина през 2023 година и има възможност да продължат надолу с още 40% до 2028 година

Китайското владичество на пазара на слънчеви панели в този момент е в положение на свръхпредлагане.

Това значи, че другите производители, като Съединени американски щати и Европа не са в положение да се конкурират дейно.

Свръхпредлагането на евтини китайски слънчеви панели е измежду главните задания

на министъра на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, по време на нейното посещаване в страната тази седмица.

както и на компаниите и служащите по света, “ сподели Йелън, добавяйки, че ще повдигне въпроса за свръхкапацитета при идващото си пътешестване до Китай.

„ Ще изразя моето разбиране, че непотребният потенциал крие опасности освен за американските служащи и компании и за световната стопанска система, само че и за продуктивността и растежа на китайската стопанска система, “ добави Йелън.

Китайските производители също усещат натиска от свръхкапацитета на слънчевите панели. През март Longi Green Energy Technology, най-големият производител на слънчеви кафези в света, разгласи, че редуцира хиляди служащи на фона на свръхкапацитет и ниски цени.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР